accesskey_mod_content

Nou impuls a la Comunitat d'Administració Electrònica (ALSIGM)

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

09 març 2017

Després de la reunió celebrada en el Congrés Nacional d'Interoperabilitat i Seguretat (CNIS), s'ha acordat donar un impuls a la Comunitat d'Administració Electrònica ALSIGM (més coneguda per SIGEM).

La Comunitat d'Administració Electrònica ALSIGM ha donat un nou impuls a les diferents actuacions que venen posant en marxa com a conseqüència dels acords adoptats en el transcurs d'una reunió celebrada en el marc del Congrés Nacional d'Interoperabilitat i Seguretat (CNIS), celebrat a la fi del passat mes de febrer a Madrid. Com a conseqüència d'açò, es va a millorar la col·laboració i els nivells de comunicació entre les institucions, empreses i usuaris que doten de continguts i mitjos est important projecte de codi obert.

Durant l'encontre mantingut es va decidir crear una llista de distribució en Listserv de Rediris i un grup en una xarxa social, així com continuar amb el repositori de la comunitat en GITHUB(Obri en nova finestra) del CTT-GOB, l'espai on estarà disponible tots els desenvolupaments de la comunitat.

D'altra banda, els usuaris que desitgen donar-se de alta en la llista de distribució poden realitzar el tràmit a través d'este enllaç(Obri en nova finestra) o dirigint-se per correu electrònic a la Universitat de la Corunya ( m.molinero@udc.es ) o a la Diputació de Ciudad Real; ( abastante@dipucr.es , agustin_jimenez@dipucr.es ).

En un altre orde de coses, es va decidir habilitar una altra forma de comunicar-nos a través de la xarxa social de l'INAP INAP(Obri en nova finestra) amb l'objectiu d'aconseguir major agilitat i rapidesa en els missatges i intercanvis d'informació, en sub-comunitat(Obri en nova finestra) dins d'Administració electrònica, on s'anirà indicant les novetats. 

Entre els desenvolupaments més destacables que ja estan disponible es troba:

  • La versió del tramitador 4.0 aportada per la Diputació de Ciudad Real.
  • Una nova versió del registre realitzada pel Ministeri de Sanitat, que incorpora la certificació amb SIR.
  • I un nou desenvolupament de la Diputació de la Corunya,  que elimina els applets de java en escanege, firma, pujada de documents, compulses, etc. i que també inclou la certificació del SIR.

La expresada reunión en el CNIS resultó muy interesante y, entre otras decisiones,  se acordó  convocar para el próximo mes de abril  otro encuentro más amplio y con mayor número de asistentes con el objetivo de avanzar y concretar acciones de actuación conjunta, así como el camino a seguir en lo sucesivo. En este sentido, se atenderá cualquier propuesta en relación a posibles fechas y lugares de reunión.

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Cooperació interadministrativa