accesskey_mod_content

Informe d'Activitat de l'AOC 2016

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 febrer 2017

En l'informe realitzat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya s'arrepleguen els indicadors més destacats de l'any 2016 respecte dels servicis d'Administració Electrònica que presten a les Administracions Públiques Catalanes.

En este informe s'arrepleguen els indicadors més destacats de l'any 2016. En l'anàlisi dels servicis s'han pogut observar dos tendències: l'enlairament i la consolidació. Es pot constatar també que els índexs de disponibilitat s'han mantingut majoritàriament per damunt dels valors fixats com a òptims. Ja és possible consultar este documente resum dels indicadors dels servicis AOC de l'any 2016(Obri en nova finestra) .

  • i-TRAM

Quasi un miler (976, en concret) d'ens públics catalans estan utilitzant este servici per a rebre tramitacions electròniques de la ciutadania i les empreses. Açò és un increment del 11% respecte a l'any passat. El nombre de tràmits realitzats ha superat els 62.000, quasi 21.000 més que els duts a terme en 2015. 

  • i-NOTUM

En finalitzar l'any, 805 ens públics catalans es troben en condicions de notificar per mitjans electrònics amb este servici. El nombre de notificacions enviades en este període ha sigut de 439.732 superant el volum total de 2015 en quasi 130.000.

  • i-Valisa

Este servici, que permet enviar i registrar documents en format electrònic, telemàticament i a l'instant, ha acabat el seu segon any de vida amb un total de 104.303 tramitacions, un 96% més que l'any anterior. 

  • Programari de Firma Avançada (PSA)

També ha incrementat considerablement el seu consum, més en concret en un 57%. En 2016 s'han dut a terme més de 3 milions de firmes, que suposa un 49% del total acumulat.

  • i.FACT

Si l'imperatiu legal va ocasionar que en 2015 fóra el de l'enlairament de l'ús del servici per part de les empreses que es relacionaven amb l'Administració, enguany ha sigut l'any de la velocitat de creuer. No s'ha arribat a les 40 adhesions anuals però el total d'ens que es beneficien dels avantatges d'este servici ha superat els 1.550. Este elevat nombre d'usuaris implica que l'ús del servici s'haja consolidat amb un increment del 34%.

cal destacar que, dels deu primers ens que han rebut més factures, el 70% són de l'entorn sanitari. Les plataformes que envien més factures són Hub AOC, Edicom i Éssers factura electrònica.

  • via Oberta

En 2016, 100 ens públics més han estat en disposició d'accedir a dades i documents d'altres administracions; i ja són 480 els ajuntaments catalanaes adscrits. El consum total de dades i documents ha sigut de quasi 21 milions, superant en 1,6 milions el consum de 2015.

Els servicis més consultats han sigut la Renda, el padró municipal d'habitants i el títol de família nombrosa. 

  • Validador

178 aplicacions d'ens catalans han validat certificats digitals i firmes electròniques amb la ferramenta que oferix el Consorci AOC. En 2016, el seu consum ha seguit augmentant amb més de 50 milions de validacions (un 32% més) i quasi 32 milions segells de temps (un 24% més).

  • Govern obert, Informes i Estudis
  • Servicis electrònics