accesskey_mod_content

eGovernment Benchmark 2019: la confiança en el govern és cada vegada més important per a les persones

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

25 octubre 2019

L'informe de referència d'administració electrònica de 2019 mostra millores notables en els indicadors de transparència i habilitadors clau.

Encara que encara hi ha una bretxa significativa entre els líders i els ressagats en l'administració electrònica en els quatre punts de referència de nivell superior, s'ha reduït constantment en els últims anys. L'informe també destaca com la confiança en el govern és cada vegada més important per a les persones.

El informe de referencia de administración electrónica 2019 revela que los principales candidatos europeos en administración electrónica son Malta , Estonia y Austria . Estos países obtienen el puntaje más alto en términos de madurez general . Letonia , Lituania y Finlandia siguen de cerca. En general, los países del sudeste de Europa obtienen una puntuación inferior al promedio de la UE28 + del 65%.

On li va millor a la UE? On hauríem de millorar?

El progreso es visible para los cuatro puntos de referencia de nivel superior. Europa está más avanzada en términos de centrado en el usuario , lo que demuestra que las administraciones públicas vigilan las necesidades y preferencias de los usuarios . A pesar de las mejoras, se necesitan más esfuerzos para mejorar las dimensiones de administración electrónica de Transparencia, movilidad transfronteriza y habilitadores clave.

 

Puntajes de referència d'alt nivell (mitjana biennal de 2018, creixement en comparació de la mitjana biennal de 2017)

L'any passat, el Benchmark d'Administració Electrònica va incloure els resultats de les primeres proves pilot de seguretat en llocs web públics . Este pilot es va repetir en l'avaluació d'enguany. Els resultats mostren que encara queda treball per fer per a enfortir la seguretat dels servicis públics en línia.

Com es mesura el rendiment?

El rendiment general es mesura com un puntaje mitjana de quatre punts de referència de nivell superior (cadascun dels quals inclou múltiples subindicadores):

  • Centrat en l'usuari (la mesura en què un servici es proporciona en línia, la seua facilitat d'ús mòbil i la seua facilitat d'ús);
  • Transparència   (de les operacions de les autoritats governamentals, els procediments de prestació de servicis i el nivell de control que els usuaris tenen sobre les seues dades personals);
  • Mobilitat transfronterera (la mesura en què els servicis públics estan disponibles per als ciutadans europeus a través de les fronteres nacionals);
  • Habilitadors clau (la disponibilitat de   ID electrònica(Obri en nova finestra)  , documents  electrònics(Obri en nova finestra)  i fonts autèntiques, etc.).

Centrat en l'usuari

El punt de referència de nivell superior centrat en l'usuari obté el puntaje més alt, amb un 85% per a la mitjana EU28 +. El punt de referència centrat en l'usuari es compon dels indicadors de disponibilitat en línia, usabilitat i facilitat d'ús mòbil. Hi ha més marge de millora per a la compatibilitat mòbil, que obté un 68% per a la mitjana de la UE28 +.

Transparència

L'índex de referència de transparència de nivell superior obté un 62% per a la mitjana de la UE28 +, amb un puntaje baix en l'indicador de prestació de servicis (55%) i un puntaje més alt en l'indicador d'organitzacions públiques (72%).

Mobilitat transfronterera

L'índex de referència de nivell superior de mobilitat transfronterera és el més baix dels quatre punts de referència de nivell superior (53% per a la mitjana de la UE28 +). Els puntajes de mobilitat transfronterera dels ciutadans són considerablement més baixos que per a les empreses, amb 48% enfront de 63%.

Habilitadors clau

Els habilitadors clau El nivell de referència de nivell superior és del 58% (mitjana de la UE28 +). Els indicadors ID electròniques i Authentic sources puntuen un 54% i 55%, els indicadors eDocument i Digital Post obtenen una puntuació més alta (65% i 63%).

Què més hi ha? Una perspectiva exploratòria de benchlearning

El ejercicio de evaluación comparativa de administración electrónica tiene como objetivo comparar el desempeño de la administración electrónica entre países con características similares , como las características de status quo y los impulsores de innovación. Nos permite identificar países con un contexto similar que les va bien y países que podrían hacerlo mejor. De esta forma, el enfoque de evaluación comparativa de eGoverment se suma a la difusión de las mejores prácticas . El ejercicio de aprendizaje comparativo podría dar una indicación de cómo las características de los países podrían influir en el desempeño del gobierno electrónico, lo que sugiere oportunidades para mejorar la eficiencia de las políticas de gobierno electrónico. El rendimiento de la administración electrónica se mide mediante dos indicadores: penetración y digitalización.

  • La penetració  captura l'adopció dels servicis d'administració electrònica en línia.
    La mitjana europea per a este indicador va augmentar des de l'any passat a 57% (+ 4%), amb països que mostren una àmplia gamma de puntajes.
  • La digitalització  mesura el nivell de digitalització del back i front office de les administracions públiques.
    La mitjana europea se situa en el 68%, amb un augment del 5% des de l'any passat.

Actuacions absolutes i relatives

Estònia, Letònia i Lituània són països amb un rendiment superior tant en digitalització com en penetració, com es mostra a dalt amb les fletxes cap amunt i cap a la dreta. Dinamarca, Espanya i França tenen un rendiment superior en Penetració, mentre que el seu rendiment és, en mitjana, en digitalització. El Regne Unit i Romania tenen un rendiment superior en penetració però un rendiment inferior en digitalització.

Àustria i Portugal tenen un rendiment superior en digitalització i mostren un rendiment mitjana en penetració. Malta té un rendiment superior en digitalització però un rendiment inferior en penetració.

Bulgària, Xipre, Finlàndia, Irlanda, els Països Baixos, Polònia i Suècia funcionen d'acord amb els indicadors relatius, és a dir, coincidixen amb les expectatives en funció de les seues característiques.

Bélgica, República Checa, Grecia, Italia, Luxemburgo y Eslovenia tienen un rendimiento inferior en Penetración dadas las características de su país, mientras que se desempeñan de acuerdo con las expectativas en términos de digitalización.

En canvi, mirant a la digitalització, Croàcia i Eslovàquia tenen un rendiment inferior, mentre que estan en línia amb les mitjanes de penetració. Alemanya i Hongria són els únics països que mostren un rendiment relatiu per davall de la tendència europea, tant en penetració com en digitalització.

Antecedents

L'informe de referència de l'administració electrònica avalua el progrés en els components clau del Pla d'acció d'administració electrònica 2016-2020, la  Declaració de Tallin(Obri en nova finestra)  i la realització d'un mercat únic digital europeu. El Benchmark d'eGovernment utilitza 8 esdeveniments de la vida per a capturar el panorama dels servicis públics. Cada esdeveniment de la vida es mesura una vegada cada dos anys: inici de negocis, pèrdua i cerca de treball, estudis i família s'observen en els anys pares, operacions comercials regulars, mudances, ser propietari i conduir un automòbil i començar un procediment de reclams menors en l'anys imparells Donada l'actualització metodològica en 2016, solament un nombre selecte d'indicadors permeten comparacions al llarg del temps.

Material de referència d'administració electrònica

 

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Govern obert, Informes i Estudis