accesskey_mod_content

Espanya subscriu la Declaració ministerial d'administració electrònica de Tallin

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

06 octubre 2017

En la Reunió Ministerial d'administració electrònica de Tallin s'ha adoptat la Declaració ministerial d'administració electrònica de Tallin, a iniciativa de la Presidència estonia de la UE amb el suport de la Comissió Europea.

Per part d'Espanya ha signat la Declaració Ministerial d'administració electrònica(Obre en nova finestra) el Secretari General d'Administració Digital Sr. Domingo J. Molina. Des d'Espanya es valora molt positivament aquesta declaració per trobar-se alineada amb les actuacions en la matèria al nostre país.

Domingo Molina signant la Declaració Ministerial de TallinLa declaración va dirigida a la Unión Europea más los países EFTA (32 países en total).  La estructura de la declaración ministerial de administración electrónica de Tallin es la siguiente:

  • Un preàmbul que recapitula el context de reptes socials i transformació digital; actuacions de l'OCDE, ONU i G20; el paper de l'administració electrònica i les oportunitats que ofereix la transformació digital en termes de confiança, transparència, fiabilitat,  i suport al desenvolupament de l'economies de les dades; la necessitat d'actuar més enllà del Pla d'acció d'administració electrònica i d'asseure bases per més enllà de 2020; el paper de la col·laboració, les solucions interoperables i les bones pràctiques i el respecte als drets fonamentals.
  • Es reforça el compromís amb els principis del Pla d'Acció d'Administració electrònica 2016-2020, particularment dels següents: digital per defecte, inclusió i accessibilitat, principi de solament una vegada, confiança i seguretat, obertura i transparència i interoperabilitat per defecte.
  • 6 línies d'acció, cadascuna amb actuacions dirigides a països (25) i institucions europees (22):
  1. Digital per defecte, inclusió i accessibilitat; (5 actuacions)
  2. Principi de solament una vegada (onze-only); (4 actuacions)
  3. Confiança i seguretat; (4 actuacions)
  4. Obertura i transparència; (3 actuacions)
  5. Interoperabilitat per defecte; (3 actuacions)
  6. Habilitadors horitzontals. (6 actuacions)
  • Para seguimiento de lo previsto en la declaración se invita a la Comisión a que utilice instrumentos de recapitulación del progreso y de revisión del plan de acción de administración electrónica; y que la presidencia austriaca recapitule su implementación en otoño de 2018.

La Declaració inclou un annex amb Principis en els quals l'usuari té un paper central a l'hora de dissenyar i prestar serveis públics digitals. Aquests principis es refereixen a la interacció digital; a l'accessibilitat, seguretat, disponibilitat i usabilitat; reducció de la càrrega administrativa; prestació digital dels serveis; implicació del ciutadà; incentius per a l'ús dels serveis digitals; protecció de dades personals i privadesa; i mecanismes de reparació i reclamació.

Més informació:

Tallinn Declaration on eGovernment (2017)(Obre en nova finestra)  (anglès)

Declaració de Tallín sobre administració electrònica (2017)(Obre en nova finestra)  (castellà)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

Declaració conjunta del Vice-president Ansip i el Comissari Gabriel, que celebra l'adopció de la Declaració de Tallin sobre i-govern(Obre en nova finestra)  (anglès)

  • Serveis electrònics
  • Cooperació interadministrativa