accesskey_mod_content

Els Estats membres de la UE es comprometen a cooperar en tecnologies quàntiques de primer nivell

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

25 març 2024

Vint-i-un Estats membres de la UE s'han sumat als esforços europeus per fer d'Europa la “vall quàntica” del món signant la declaració europea sobre tecnologies quàntiques durant una conferència organitzada avui per la Presidència belga del Consell de la UE.

A través de la Declaració europea sobre tecnologies quàntiques(Obre en nova finestra) , llançada per primera vegada al desembre, els Estats membres de la UE que han signat fins ara reconeixen la importància de les tecnologies quàntiques per a la competitivitat científica i industrial de la UE. Els Estats membres es comprometen a col·laborar en el desenvolupament d'un ecosistema de tecnologia quàntica de primer nivell en tota Europa, una part clau del pla de la Comissió Europea per a la Dècada Digital.

La  conferència sobre tecnologies quàntiques(Obre en nova finestra)  va ser coorganitzada per la Presidència belga del Consell de la UE en el marc del projecte emblemàtic quàntic, una de les iniciatives de recerca més ambicioses d'Europa. Va reunir a la indústria, el món acadèmic i els governs per analitzar una col·laboració més profunda en el camp de la tecnologia quàntica durant la propera dècada (la dècada quàntica) i el paper que exercirà la tecnologia quàntica en la carrera tecnològica global.

Una mica de context

La  iniciativa quàntica(Obre en nova finestra)  és una de les iniciatives de recerca més ambicioses d'Europa i reuneix a institucions de recerca, el món acadèmic, la indústria i els responsables polítics. Llançat en 2018 amb un pressupost d'almenys 1.000 milions d'euros i una durada de 10 anys, ens ajudarà a aconseguir el nostre objectiu de la dècada digital de la computació quàntica per 2025. En 2020, el vaixell almirall quàntic va publicar una  nova agenda estratègica de recerca sobre tecnologies quàntiques.(Obre en nova finestra)  . Això va marcar una adreça clara per al futur desenvolupament de la tecnologia quàntica a Europa i va alimentar el debat en la conferència sobre tecnologies quàntiques, que va tenir lloc a Brussel·les i es va alinear amb el cim EuroHPC. 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

 

  • Cooperació interadministrativa
  • Desenvolupament de Sistemes, Aplicacions i Solucions Informàtiques