accesskey_mod_content

La SGAD va formar a més de 600 empleats públics en serveis comuns i tecnologies digitals en 2023

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

20 març 2024

El Pla de Formació de la Secretaria General d'Administració Digital corresponent a 2023 va tancar l'exercici amb un nombre total de 625 empleats públics registrats en els diversos cursos impartits per aquesta.

El Pla de Formació en Administració Digital 2023 és un pla interadministratiu la finalitat del qual és la formació de qualsevol empleat públic en l'àmbit de les noves tecnologies, els serveis comuns i compartits i en les eines implantades com a conseqüència del desenvolupament del Pla de Digitalització del Sector públic 2021-2025. Aquesta formació és gestionada per la SGAD, com a promotor de formació, i està finançada en el marc de l'Acord de Formació per a l'Ocupació de les Administracions Públiques (FEDAP).

Els objectius d'aquesta formació són:

  • Capacitar als empleats públics en l'administració digital i en les eines que la implementen (serveis comuns, infraestructures, tecnologies) de forma homogènia en totes les administracions.
  • Formació integral. La formació es basa en pràctiques de diversos formats complementades amb normativa i conceptes.
  • Prioritat per a les unitats que estan utilitzant els serveis que la SGAD posa a la disposició de les administracions.
  • Coneixement de les tecnologies noves i en els seus beneficis per a l'administració.

En 2023 la SGAD ha gestionat 27 accions formatives amb un total de 243 hores de tutoria, en les quals han col·laborat 25 docents. En nombres totals, s'ha format a 625 empleats públics, un 53% d'alumnes i un 47% alumnes. En la divisió per subgrups professionals (des de C2 a A1), el disseny de les accions formatives ha abastat a totes les categories, intentant un lògic repartiment de destinataris. D'aquesta forma, un 12% d'alumnes pertanyien al grup C2, un 29% al C1, un 32% al B/A2 i un 26% a l'A1)

Els cursos més demandats van ser ANOTA-RCP, Identitat i Signatura, Registre GEISER i Reutilització de les dades i integració amb ORVE.

La valoració dels alumnes va ser positiva en totes les accions formatives.

  • Secretaria General de Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica