accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE: La directiva d'accessibilitat web

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

01 març 2017

L'impacte sobre els serveis electrònics a Espanya de la directiva d'accessibilitat dels llocs web i aplicacions mòbils del sector públic 

El passat 2 de Desembre de 2016 es va publicar en el Butlletí oficial de la Unió Europea la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic . Aquesta directiva estableix els condicionants, pel que fa a la seva accessibilitat, que hauran de complir tots els llocs web i aplicacions mòbils del sector públic: estatal, regional, local, universitari, etc. incloent també ens com a centres sanitaris i educatius, biblioteques, tribunals, etc. En els propers 21 mesos s'haurà de traslladar a l'ordenament jurídic espanyol i vindrà a substituir i millorar les condicions que ja s'exigien als portals de les administracions públiques espanyoles. Segons el Reial decret 1494/2007, els requisits de prioritat 1 i 2 de la norma UNEIX 139803:2012.

Per a més informació sobre l'impacte d'aquesta directiva en el context espanyol pot consultar la nota tècnica: "Directiva d'accessibilitat dels llocs web i aplicacions mòbils del sector públic" .

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Accessibilitat
  • Serveis electrònics
  • Cooperació interadministrativa