accesskey_mod_content

ELENA, la nova solució del CCN-CERT de l'àmbit de la ciberinvestigación sobre ciberamenazas

09 març 2021

logo CCN-CERT

ELENA constitueix un complement innovador a la formació teòrica o a l'experiència prèvia de l'usuari en tècniques de ciberinvestigación, facilitant l'assaig dels conceptes apresos d'una manera realista.

El Centre Criptològic Nacional(Obre en nova finestra) , adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència, ha desenvolupat una nova solució per facilitar la capacitació dels professionals en ciberseguretat:  ELENA(Obre en nova finestra) ; una plataforma que permet als usuaris endinsar-se en l'àmbit de la ciberinvestigación i practicar les tècniques, tàctiques i procediments necessaris per realitzar labors d'aquest tipus en comeses de prevenció i anàlisi de ciberamenazas.

Aquest entorn ofereix diversos escenaris i itineraris pràctics que simulen situacions reals de diferent tipus, des de escenaris menys tècnics que requereixen un major grau de lògica i presa de decisions fins a simulacions tècniques en les quals l'usuari haurà de demostrar la capacitat de recol·lecció d'informació sobre l'operativa de ciberamenazas, el seu processament i enriquiment.

Els usuaris d'ELENA encarnaran el rol del personatge anomenat CCN-Warrior, que representa a un ciberinvestigador analitzant el comportament de ciberamenazas que operen en àmbits digitals, i hauran de fer front a nombrosos casos pràctics que resoldre. D'aquesta manera, aquesta plataforma es presenta com un complement innovador a la formació teòrica de l'usuari, facilitant l'assaig dels conceptes apresos en un entorn de laboratori desenvolupat mitjançant simulació digital.

Quant a les funcionalitats que ofereix ELENA, destaquen les següents:

  • Sistema intuïtiu, amb guies de benvinguda i regles d'ús per als participants.
  • Estadístiques detallades, rànquing de millors participants i seguiment de l'acompliment i interès per part d'aquests.
  • La plataforma d'aprenentatge i el terminal de comandos estan preparats perquè qualsevol persona pugui iniciar la immersió en la matèria des del seu navegador web, comptant amb tots els recursos necessaris des del moment del seu registre.
  • Entorn totalment autocontenido, on l'usuari s'entrena amb dades fictícies i amb una navegació en Internet que emula la real, però romanent a tot moment dins dels límits segurs/segurs i aïllats d'una pràctica de laboratori.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE