accesskey_mod_content

Llançament del primer esborrany per a la nova versió de les Directrius WCAG 2.1

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

16 març 2017

El passat 28 de febrer, el W3C va publicar un primer esborrany dels criteris aplicats en la versió 2.1 de les directrius d'accessibilitat web, les WCAG.

La versió actualment en vigor de les WCAG, la 2.0, data de 2008, i és la versió a la qual es referencia tant des de l'estàndard espanyol UNEIX 139803:2012 com des de l'estàndard europeu EN 301-549. Els llocs web de les Administracions Públiques espanyoles han de complir els requisits de prioritat 1 i 2 de les WCAG 2.0.

El context tecnològic ha evolucionat des de 2008 i les directrius han d'actualitzar. La nova versió, Directrius d'Accessibilitat al Contingut Web (WCAG) 2.1(Obre en nova finestra) , publicada el passat 28 de febrer, cobreix una àmplia gamma de recomanacions per fer que el contingut web sigui més accessible. Seguir aquestes pautes farà que el contingut el sigui per a un rang més ampli de persones amb discapacitats, incloent ceguesa i baixa visió, sordesa i pèrdua d'audició, dificultats d'aprenentatge, limitacions cognitives, moviment limitat, discapacitat del parla, fotosensibilidad i combinacions d'aquestes.

Al seu torn, aquesta actualització emfatitza en el fet que l'accessibilitat del contingut web ha de ser efectiva en tot tipus de dispositius: ja sigui en ordinadors d'escriptori, portàtils, tablets o smartphones. Seguint aquestes pautes, a més, s'aconsegueix que el contingut web sigui més clar i útil per als usuaris en general sense cap tipus de discapacitat.

Tres grups de treball del W3C(Obre en nova finestra) han proposat un total de 25 nous criteris que poden incloure's en les WCAG 2.1, la publicació de les quals està prevista per a juny de 2018. Aquests criteris inclouen requisits per a la interfície mòbil  i pantalla tàctil, requisits per ajudar a les persones amb discapacitat visual que no siguin totalment cecs i persones amb dificultats cognitives.

Des del W3C s'ha fet una crida pública perquè qualsevol interessat enviï els seus comentaris fins al proper 31 de març. I després es prosseguirà amb tot el procés formal de revisió i aprovació d'aquestes.

Aquesta nova versió serà de gran utilitat per a l'aplicació de la directiva europea d'accessibilitat de llocs web i aplicacions mòbils del sector públic en ampliar el tractament de les qüestions mòbils.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) .

  • Accessibilitat
  • Cooperació interadministrativa