accesskey_mod_content

Informe LIFO 2020

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

En Informe LIFO 2020(Obri en nova finestra) España ocupa l'octau lloc entre els 23 països participants, situant-se en 4 de les 5 àrees analitzades per damunt de la mitjana europea. En el conjunt d'àrees ha obtingut una puntuació de 0,61, per damunt del 0,55 europeu, la qual cosa demostra el bon acompliment d'España en la interoperabilitat en matèria de la localització.

El Observatori del Marc d'Interoperabilitat de la Localització (LIFO) supervisa la implementació de bones pràctiques d'interoperabilitat d'ubicació en les administracions públiques europees, en funció del nivell d'adopció de les recomanacions de l'EULF Blueprint.

El resum de l'estat d'interoperabilitat de la localització 2020 en España es basa en la informació proporcionada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. L'informe analitza les àrees de: Tornada de la inversió, Normalització i reutilització, Alineación de polítiques i estratègies, Governança, associacions i capacitats i Integració de Govern Digital.

En l'àrea Retorne de la Inversió, les fortaleses d'España estan vinculades a l'excel·lent acompliment en el monitoreo dels servicis basats ​​en la ubicació, a l'enfocament ben establit i convincent per a la comunicació de la disponibilitat i els beneficis de les dades d'ubicació i els servicis públics digitals habilitats per a la ubicació, i a l'ampli conjunt de mesures implementades per a facilitar al màxim el procés de cerca, localització i accés a dades de localització i servicis web.

España també està ben posicionada en l'àrea relativa a la Normalització i Reutilització, a causa de l'aplicació consistent d'estàndards internacionals rellevants (complementats per estàndards nacionals quan haja sigut necessari), a un enfocament coherent de qualitat de dades i a l'esforç d'estandardització extensiu i consistent emprès en el domini geoespacial.

Les fortaleses en l'àrea Alineació de Polítiques i Estratègies estan vinculades a l'àmplia gamma de conjunts de dades de referència bàsics d'ubicació disponibles per a ús general baix una llicència oberta, al fet que la majoria de les organitzacions complixen totalment amb Reglamento General de Protección de Datos i a les referències específiques a les parts aplicables de la Directiva INSPIRE i/o les normes nacionals/internacionals en els documents de contractació de dades i servicis de localització. Hi ha espai de millora en l'ús d'evidència basada en la ubicació per a la formulació de polítiques.

En l'àrea relativa a la Governança, Associacions i Capacitats, España ha implementat una àmplia gamma d'iniciatives per a augmentar la conscienciació i desenvolupar habilitats/habilitats geoespacials. L'Informe reflectix que hi ha marge de millora en les dimensions de governança i associació.

Finalment, en l'àrea Integració de Govern Digital, hi ha marge de millora, particularment en l'optimització de l'ús de la informació d'ubicació entre els servicis públics digitals clau i en el conjunt d'accions implementades per a la integració de la informació d'ubicació i estadística.