accesskey_mod_content

Informe Europeu sobre Govern Electrònic 2023

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

Segons el eGovernment Benchmark 2023 publicat per la Comissió Europea, Espanya se situa en el nivell mitjà-alt de maduresa de govern digital amb un 79%, per damunt de la mitjana europea (70%), ocupant el lloc 12 entre els 35 països analitzats.

Entre els indicadors que mesuren el rendiment de les polítiques d'Administració Electrònica, Espanya destaca especialment en Usuari (98 punts enfront de 90 de mitjana en la UE), que mesura si un servici és oferit online (95 enfront de 88), si existixen funcionalitats de suport i ajuda (98 enfront de 92) i si està adaptat a dispositiu mòbil (90 enfront de 93).

En la resta d'indicadors, Espanya se situa en tots ells per damunt de la mitjana dels països de la UE: Transparència (73 punts enfront de 62 de la UE), Facilitadors clau (81 enfront de 71) i Servicis transfronterers (67 enfront de 57). Entre altres dades, l'informe destaca que el 96% dels servicis estan online, un 67% dels portals governamentals mostren si s'han consultat les dades personals, un 84% dels servicis accepten la identificació electrònica, un 73% dels servicis estan disponibles des d'altres països i un 83% dels servicis compten amb informació personal precompletada.

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats