accesskey_mod_content

La Comissió posa a prova la preparació electoral de les plataformes en virtut de la Llei de Servicis Digitals

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

25 abril 2024

Ahir, la Comissió Europea va dur a terme un exercici de simulació amb plataformes designades, coordinadors de servicis digitals i organitzacions de la societat civil per a posar a prova la seua preparació contra la manipulació electoral i la interferència en  les eleccions europees.

La prova d'estrés va presentar una sèrie d'escenaris ficticis basats ​​en experiències passades amb intents de manipulació i interferència electoral, així com manipulació d'informació cibernètica i amenaces híbrides. L'objectiu era provar la preparació de les plataformes per a abordar el comportament manipulador que podria ocórrer en el període previ a les eleccions, en particular les diferents tàctiques, tècniques i procediments de manipulació. Açò va incloure entre uns altres: 

  • Manipulació d'informació habilitada per 'deep fakes' o altres usos de la Intel·ligència Artificial per a distorsionar i manipular continguts audiovisuals. 
  • Manipulació de la informació mitjançant comportaments no autèntics coordinats.  
  • Intents de supressió de veus, fins i tot mitjançant assetjament i amenaces en línia. 
  • Difusió intencional d'informació falsa sobre el procés electoral per a enganyar als votants.  
  • Incitació a la violència en línia basada en informació manipulada. 
  • Activitat cibernètica que s'utilitza per a la manipulació d'informació. 

Segons l'escenari, els participants: 

  • Va provar les mesures, procediments i estructures que les plataformes tenen implementades per a les eleccions del Parlament Europeu en diferents escenaris; 
  • Es van detectar bretxes i àrees de millora, a la llum de les  pautes electorals(Obri en nova finestra)  de DSA emeses per la Comissió, i es va identificar com les disposicions i obligacions legals contingudes en elles poden ser utilitzades per diferents grups de parts interessades; 
  • Es van identificar bretxes i àrees de millora per a millorar i enfortir encara més la cooperació entre les parts interessades participants. 

Salvaguardar la integritat de les eleccions europees de 2024 és una prioritat clau per a la Comissió Europea. Amb Llei de Servicis Digitals(Obri en nova finestra) , la Unió Europea disposa d'un instrument sòlid i sense precedents per a mitigar els riscos en les plataformes en línia de gran grandària (VLOP) i els motors de cerca (VLOSE) amb vista a les pròximes eleccions europees. L'èxit de la Llei de Servicis Digitals depèn d'una varietat de parts interessades, inclosos els VLOP i VLOSE (per als quals ja es van establir  Directrius sobre la mitigació de riscos sistèmics per als processos electorals(Obri en nova finestra) ), els Coordinadors de Servicis Digitals (els reguladors nacionals) i les organitzacions de la societat civil. Totes les parts interessades han de cooperar activament i ser conscients de les funcions, instruments i processos de cadascun en el marc del DSA.   

La prova de resistència sobre la preparació per a les eleccions forma part d'una gamma més àmplia d'accions que la UE i els Estats membres estan adoptant per a garantir la integritat de les eleccions i assegurar als ciutadans que les eleccions europees seran lliures i justes, a pesar dels persistents intents de manipular el discurs cívic i l'ajuste d'informació per part de diferents actors, inclosos actors estatals estrangers.  

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Servicis electrònics