accesskey_mod_content

Informe europeu sobre la situació de l'administració pública digital i la interoperabilitat 2021

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

.

En l'informe State-of-play report on digital public administration and interoperability 2021  de la Comissió Europea, Espanya destaca un any més en l'acompliment de la interoperabilitat, situant-se en la majoria d'indicadors clau per sobre de la mitjana europea.

Així, dins de l'avaluació de l'eficàcia i eficiència l'informe posa com a exemple de bones pràctiques la creació de la Plataforma d'Intermediació de Dades ( PID ), que ha experimentat un important creixement tant en nombre com en tipus de serveis de consulta i verificació de dades als quals poden accedir les autoritats públiques de forma online. Entre les iniciatives nacionals per a la millora de la governança d'interoperabilitat l'informe posa en relleu l'espanyola, on el Sistema d'Interconnexió de Registres ( SIR ) ha observat una gran millora l'últim any amb prop d'11 milions d'intercanvis entre administracions públiques.

En la implementació del model conceptual del Marc Europeu d'Interoperabilitat, l'informe destaca dos casos espanyols: el Sistema d'Informació Administrativa (SIA), que permet disposar d'un únic catàleg d'informació sobre procediments i serveis administratius per a ciutadans; i l'ús de fonts i serveis externs, com per exemple serveis en el núvol per proporcionar accés a registres basi, identificació digital, signatura digital i pagament digital.

L'informe llança llum sobre les iniciatives que s'han dut a terme durant 2020 i 2021 en matèria d'administració pública digital i interoperabilitat en 35 països europeus, així com sobre la situació actual de la interoperabilitat dins del Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF). Per a la seva avaluació, es basa en les fitxes tècniques de Govern Digital de 2020 i 2021 i en les fitxes tècniques d'Administració Digital 2021, elaborades per la Comissió Europea per a cada país. Aquestes últimes inclouen els resultats obtinguts en el Mecanisme de Monitoratge 2020 del Marc Europeu d'Interoperabilitat, que mesura la implementació de l'EIF per part dels Estats Membres, i es basa en un conjunt de 68 KPIs, agrupats en tres pilars: principis, nivells i model conceptual de la interoperabilitat.

 

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats