accesskey_mod_content

El Catastro y la Secretaría General de Administración Digital ponen en marcha una nueva aplicación móvil ‘Catastro_app’

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

12 març 2024

La Direcció general del Cadastre i la SGAD han engegat una nova aplicació mòbil, ‘Cadastre_app’, que permet reunir i personalitzar en el mòbil, solament per a ús personal, informació de tots els seus immobles urbans i rústics, ja que poden afegir fotografies, croquis o anotacions.

El acceso a dicha APP requiere previa identificación a través de los diversos sistemas establecidos como cl@ve PIN, cl@ve permanente, certificado electrónico o, en caso de no disponer de credencial electrónica, es posible la identificación introduciendo el DNI o NIE y la referencia catastral del inmueble del que seas titular, o bien, solicitar el alta en cl@ve.

Serveis que ofereix l'aplicació

  • Avisos cadastrals

Permet conèixer a l'instant les alteracions cadastrals que puguin afectar als immobles dels quals és titular cadastral. L'aplicació mòbil avisarà de si s'està tramitant algun procediment cadastral que afecti al seu immoble, de manera que pugui aportar la informació sol·licitada, formular al·legacions o descarregar notificacions pendents.

  • Ubicació GPS

L'aplicació permet situar en el dispositiu mòbil i situar sobre el territori les parcel·les a través del seu geolocalització i guardar informació addicional com a fotografies, croquis, anotacions, i compta amb una eina que permet dibuixar les parcel·les. Aquesta informació es podrà descarregar en arxius PDF en el dispositiu mòbil i serà, únicament, per a ús personal.

  • Visualització d'immobles

‘Cadastre_app’ dona l'oportunitat de veure agregats els immobles des del mòbil. D'aquesta manera es podrà accedir a l'instant a la seva descripció cadastral i visualitzar-los en mapes interactius detallats.

  • Valor de les terres

Finalment, es podrà consultar el valor de les terres dels cultius o aprofitaments més representatius a cada zona. Així, en seleccionar en el mapa “Veure valor de la terra” i, a continuació, en qualsevol punt del mapa, l'aplicació mostrarà els mòduls de valor mitjà (en euros per hectàrea) dels productes immobiliaris representatius rústics (cultius i aprofitaments) del lloc seleccionat definits per la Direcció general del Cadastre.

En definitiva, la Direcció general del Cadastre(Obre en nova finestra) fa un pas més en el seu desplegament digital a través d'aquesta nova eina àgil i de fàcil accés i en la seva aposta per apropar als ciutadans els productes i serveis cadastrals.

Tot això d'acord amb la mesura App Factory de el Pla de Digitalització de les Administracions Públiques, que el seu objectiu és potenciar el desenvolupament de serveis mòbils de qualitat per als principals serveis públics.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica