accesskey_mod_content

Consulta Europea sobre “La dècada digital d'Europa”

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

14 maig 2021

La Comisión Europea inicia consultas y debates sobre los principios digitales de la UE.

La Comissió Europea està iniciant una consulta pública sobre la formulació d'un conjunt de principis per a promoure i defendre els valors de la UE en l'espai digital.

La consulta, oberta fins al 2 de setembre, busca entaular  un ampli debat social i arreplegar opinions de ciutadans, organitzacions no governamentals i de la societat civil, empreses, administracions i totes les parts interessades. Estos principis guiaran a la UE i als Estats membres en el disseny de normes i reglaments digitals que oferisquen els beneficis de la digitalització per a tots els ciutadans.

El 9 de març, la Comissió va exposar la seua visió de la transformació digital d'Europa per a 2030 en la seua Comunicació "Brúixola Digital: la via europea per a la Dècada Digital"  i va proposar compilar un conjunt de principis digitals. Açò abasta àrees com l'accés als servicis d'Internet, a un entorn en línia segur i de confiança, als servicis de salut digital i als servicis públics digitals i l'administració centrats en l'ésser humà. Totes les persones i partits interessats també poden compartir el seu punt de vista sobre l'educació digital i les habilitats/habilitats necessàries perquè les persones participen activament en la societat i en els processos democràtics, els principis ètics per als algoritmes centrats en l'ésser humà, la protecció i apoderament dels xiquets i jóvens en l'espai en línia o els sistemes i dispositius digitals que respecten el medi ambient. També se'ls convida a proposar fórmules alternatives o a aprofundir en altres principis possibles.

Estos principis complementaran els drets existents que ja protegixen i empoderan als europeus en línia, com la protecció de les seues dades personals i la seua privacitat, la llibertat d'expressió, la llibertat de creació i realització d'una empresa en línia o la protecció de les seues creacions intel·lectuals.

Este enfocament va també de la mà de la recent proposta sobre intel·ligència artificial por la que la Comisión pretende garantizar que el uso de esta tecnología en la UE sea fiable y centrado en el ser humano.

Pròxims passos

Les contribucions a la consulta pública serviran per a alimentar una proposta de la Comissió per a una declaració interinstitucional conjunta sobre els principis digitals del Parlament Europeu, el Consell i la Comissió. La proposta s'espera per a finals de 2021.

Font original de la notícia

  • Cooperació interadministrativa
  • Interoperabilitat