accesskey_mod_content

Disponible l'Informe Anual "La Societat en Xarxa 2017"

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

14 novembre 2018

El Ministeri d'Economia i Empresa ha presentat l'informe anual elaborat per l'Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (ONTSI).

El Ministeri d'Economia i Empresa ha presentat l'informe anual “La Societat en Xarxa 2017” elaborat per l'Observatori Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació(Obre en nova finestra) (ONTSI). 

L'informe recopila nombrosos indicadors nacionals i internacionals i presenta una panoràmica completa i detallada de la situació de la penetració i ús de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) i de l'avanç de l'Economia i de Societat de la Informació a Espanya, Europa i a nivell internacional.

Alguns de les dades contingudes en l'informe són:

  • A nivell mundial, tots els indicadors relacionats amb la Societat de la Informació han crescut globalment. Segons The Mobile Economy 2018, s'han superat els 5 mil milions de persones connectades als serveis mòbils en 2017, a més es preveu que la indústria global mòbil seguirà augmentant durant els propers anys.
  • A Europa, l'Índex DESI, elaborat per la Comissió Europea, mesura l'estat de digitalització dels 28 estats membres, sent Dinamarca, Suècia, Finlàndia i Holanda les economies digitals més avançades segons aquest índex. Espanya, amb 58 punts sobre 100, ocupa la desena posició del rànquing europeu, quatre punts per sobre de la mitjana de la UE28.
  • En 2017 continua consolidant-se la contractació conjunta de serveis TIC i, a la fi d'any, el 77,9 % de les llars comptava amb paquets de serveis TIC sent el més comú el que agrupa telefonia fixa, telefonia mòbil i Internet (50 % de les llars amb paquets TIC).
  • El 8,8 % de les pimes i grans empreses han realitzat anàlisis de Big Data i destaquen els realitzats sobre dades procedents de la geolocalització a partir de dispositius portàtils (52,5 %) i els generats pels mitjans socials (46,5 %). Per la seva banda, el 2,4 % de les microempreses també van realitzar anàlisis Big Data sent igualment la principal font de dades els derivats de la geolocalització a partir de dispositius portàtils (63,9 %).

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

Consulta l'Informe Anual "La Societat en xarxa 2017" (Obre en nova finestra)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica
  • Serveis electrònics
  • Govern obert, Informes i Estudis