accesskey_mod_content

Presentat l'Informe d'Activitats 2015-2016 del Centre Criptològic Nacional

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

25 maig 2017

El Centre Criptològic Nacional (CCN), organisme adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), ha presentat el seu Informe d'Activitat 2015-2016 en el qual fa balanç de dos anys de treball. 

Durant este període la ciberseguretat s'ha situat entre les principals preocupacions dels governs i institucions de tot el món i les més principals amenaces detallades en el document han crescut a un ritme vertiginós. 

L'Informe Informe d'Activitat 2015-2016(Obri en nova finestra) arreplega les principals accions dutes a terme en els dos últims anys en el camp de la seguretat del ciberespai i la protecció de la informació sensible, tant del sector públic espanyol com de les empreses d'interés estratègic per al país i dels sistemes que manegen informació classificada.

L'informe arreplega tota la labor del CCN durant els anys 2015 i 2016 en el camp de la formació i sensibilització (6.130 funcionaris i empleats públics formats presencialment i més de 20.200 alumnes en cursos online); el desenvolupament, certificació i foment de tecnologies segures; l'elaboració d'un conjunt de normes, procediments i directrius tècniques (273 Guies CCN-STIC) i en la seua capacitat de prevenció, detecció, resposta i recuperació, materialitzada en el  CCN-CERT(Obri en nova finestra) .

Aquesta capacitat es va traduir en la gestió, en tan sol dos anys, un total de 39.172 ciberincidentes en organitzacions del sector públic i d'empreses d'interés estratègic, dels quals 1.050 van ser catalogats amb un índex de perillositat “crític” o “molt alt”. I ho va fer gràcies a la millora en els mecanismes de coordinació i els sistemes d'alertes d'amenaces, vulnerabilitats i agressions o atacs.

Les fites de el Organisme de Certificació (OC) de la seguretat dels productes i sistemes; el paper del CCN des de l'any 2010 en el desenvolupament i implantació de l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i la capacitat nacional d'avaluació i certificació de productes de xifra són uns altres dels aspectes abordats en esta memòria.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat