accesskey_mod_content

Consulta de dades d'Inexistència d'antecedents penals i de delictes de naturalesa sexual per documentació

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 febrer 2017

Este servici ha experimentat un gran creixement per nombre d'organismes cessionaris amb prop de 700 autoritzacions gestionades.

La Plataforma d'Intermediació de dades del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública , en el seu constant creixement i millora del portfolio de servicis oferits incorpora la Consulta de dades d'Inexistència d'antecedents penals i d'inexistència de delictes de naturalesa sexual per documentació.

Al març de 2016 es va posar en marxa el registre de delinqüents sexuals i es van publicar els servicis de consulta d'aquest registre per dades de filiació.

Este servici ha sigut el de major creixement per nombre d'organismes cessionaris amb prop de 700 autoritzacions gestionades, dels quals, 374 ha consultat intensivament el servici generant més d'1.14 Milions de consultes satisfactòries.

És molt significatiu en assenyalar que més del 80% de les Administracions que consulten estes dades són EELL que s'han aprofitat de l'estratègia CLOUD de prestació de servicis d'entitats supramunicipals, com la Generalitat de Catalunya amb 280 organismes usuaris o la pròpia Secretaria General d'Administració Digital (SGAD) a través del seu Client Lleuger SCSPv3 Cloud, amb 351 organismes usuaris.

En el cas de les dades d'antecedents penals s'ha arribat a 106 organismes amb un consum de 24.083 consultes.

Estos servicis requerixen incorporar les dades de filiació, Nom, cognoms, data de naixement, nom de pare i mare, etc, la qual cosa ralentix el procés de consulta en molts casos en haver d'introduir eixa informació de manera manual.

Gràcies a la col·laboració de la Direcció general de la Policia, la plataforma d'intermediació ha integrat estos servicis amb la consulta de les dades d'identitat, de manera que permet oferir una nova versió dels mateixos, simplificant l'interfície en requerir solament el DNI/NIE, i una dada de contrast que pot ser el primer cognom o l'any de naixement.

D'esta manera s'espera augmentar l'eficiència de les AAPP alhora que s'incorporen més Organismes per a obtindre aquesta informació i poder així complir amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions.

Més informació sobre la solució PID-SVD en el CTT.

  • Infraestructures i servicis comuns