accesskey_mod_content

Assoliments aconseguits de la Iniciativa Aporta en 2016

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

02 gener 2017

Des del seu llançament l'any 2009, la Iniciativa Aporta porta treballant dia a dia a favor de l'obertura i la reutilització de la informació del sector públic a Espanya. Una labor constant per a aconseguir que el país se situe com a referent a nivell internacional en matèria de dades obertes.

Iniciativa Aporta s'ha convertit en el nexe d'unió de tots els actors que formen part de l'ecosistema open data -ciutadans, professionals, organismes públics i reutilisadors, tal com es pot veure si atenem a  els resultats arreplegats per l'últim informe de l'European Data Portal . Així, entre tots, és possible aconseguir que el moviment seguisca creixent a escala nacional i maximitzar l'impacte positiu de les dades obertes a través del desenvolupament de nous models de negoci, la modernització de les administracions o la participació ciutadana en els processos governamentals.

En este recorregut, el 2016 ha sigut un any important para Aporta. Els esforços realitzats fins hui s'han materialitzat en una comunitat robusta entorn de/entorn de la iniciativa, amb més d'onze mil seguidors en Twitter; la  divulgació setmanal  de les últimes novetats i tendències del sector  a través de més d'un centenar d'articles,  butlletins mensuals a 1.700 subscriptorsinformes elaborats per experts  i  entrevistes a professionals del sector ; lavigilancia activa de casos d'èxit i bones pràctiques; la organització d'encontres nacionals i esdeveniments globals com l'última edició de la  Conferència Internacional de Dades Obertes  i, com a guinda a tot enguany de dedicació, la  p  p ublicación d'un nou portal open data  al desembre on s'alberguen més de 12.000 conjunts de dades públiques.

Amb la finalitat de mostrar les fites aconseguides en els últims mesos, en Iniciativa Aporta hem elaborat una infografia que mostra les dades més ressenyables d'este projecte, reflex de el compromís de les administracions públiques amb la reutilització de la informació i esperó per a seguir treballant en 2017: un any replet de nous objectius i metes que ens ajuden a seguir avançant en l'obertura de les dades.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) .

  • Programari Lliure