accesskey_mod_content

Competició europea de solucions TIC reutilitzables en l'administració pública

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 juliol 2016

Logo comissió europea

Nous premis de la Comissió Europea per a aquelles administracions que compartisquen i reutilitzen les seues solucions TIC.

Les administracions públiques europees disposen d'incomptables solucions i servicis TIC que podrien ser reutilitzats de forma senzilla per altres administracions públiques. La reutilització de programari que haja tingut èxit prèviament permetrà parar la contínua reinvenció de la roda i ajudarà a estalviar en temps i costos per als usuaris i administracions, de la mateixa manera que mejorarará la interoperabilitat entre sistemes.

Per a promocionar la visibilitat d'eixes solucions i per a animar a la seua reutilització, la Comissió Europea ha decidit ressaltar les més usades i reeixides dins del sector públic a través dels nous premis de Compartició i Reutilització (Sharing & Reuse Awards) de la Comissió Europea.

Condicions de la competició

Els guanyadors rebran 15.000€ i 10.000€ respectivament per aquells servicis i soluciones TIC que complisquen amb els criteris d'alguna d'estes quatre categories:

  • Administracions transfrontereres
  • Administracions nacionals
  • Administracions autonòmiques
  • Administracions locals

Els concursants que vullguen participar en la competició 'Sharing & Reuse Award' podran registrar el seu projecte en este enllaç(Obri en nova finestra) . La competició està oberta fins al 28 d'octubre de 2016 i els premis seran anunciats al març de 2017.

"Volem premiar aquelles soluciones TIC que hagen sigut desenvolupades i compartides exitosament per les administracions públiques, a més de que estes puguen ser reutilitzades per altres administracions europees", va dir Margarida Abecasis, a càrrec del programa ISA2(Obri en nova finestra) que afavorirà els premis. El programa ISA2 de la Comissió Europea promociona la modernització de les administracions públiques a través de més de 20 solucions(Obri en nova finestra) que fomenten la interoperabilitat, compartició i reutilització.

Una col·lecció valuosa

En l'actualitat existixen moltes soluciones TIC reutilitzables disponibles. En portal JOINUP(Obri en nova finestra) la Comissió Europea manté una extensa col·lecció d'estes estes solucions(Obri en nova finestra) , desenvolupades pels Estats membres i les institucions europees. "Este premi posarà el focus en les millors solucions i projectes", va dir Ms. Abecasis. "Esperem que l'import del premi permeta a les administracions guanyadores expandir els assoliments del seu projecte".

Qui pot participar?

Només les solucions que hagen sigut desenvolupades per o per a les administracions públiques podran ser qualificades. Si la solució ha sigut desenvolupada per una entitat privada baix el nom d'una administració pública, el premi anirà a parar a l'administració pública corresponent.

Un dels requisits per a participar és que la solució reutilitzable estiga donada de alta en el portal JOINUP. Totes les solucions reutilitzables donades de alta en el Centre de Transferència de Tecnologia estan disponibles en el portal JOINUP i complixen ja este requisit.

El jurat de la competició inclourà a membres del Consell Europeu, de la Comissió Europea i del Parlament Europeu.

Més informació sobre el concurs(Obri en nova finestra)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

Més informació sobre com donar de alta una solució reutilitzable en el CTT

  • Interoperabilitat
  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE