accesskey_mod_content

Competició europea de solucions TIC reutilitzables en l'administració pública

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 juliol 2016

Logo comissió europea

Nous premis de la Comissió Europea per a aquelles administracions que comparteixin i reutilitzin les seves solucions TIC.

Les administracions públiques europees disposen d'incomptables solucions i serveis TIC que podrien ser reutilitzats de forma senzilla per altres administracions públiques. La reutilització de programari que hagi tingut èxit prèviament permetrà parar la contínua reinvenció de la roda i ajudarà a estalviar en temps i costos per als usuaris i administracions, de la mateixa manera que mejorarará la interoperabilitat entre sistemes.

Per promocionar la visibilitat d'aquestes solucions i per animar a la seva reutilització, la Comissió Europea ha decidit ressaltar les més usades i reeixides dins del sector públic a través dels nous premis de Compartició i Reutilització (Sharing & Reuse Awards) de la Comissió Europea.

Condicions de la competició

Els guanyadors rebran 15.000€ i 10.000€ respectivament per aquells serveis i solucionis TIC que compleixin amb els criteris d'alguna d'aquestes quatre categories:

  • Administracions transfrontereres
  • Administracions nacionals
  • Administracions autonòmiques
  • Administracions locals

Els concursants que vulguin participar en la competició 'Sharing & Reuse Award' podran registrar el seu projecte en aquest enllaç(Obre en nova finestra) . La competició està oberta fins al 28 d'octubre de 2016 i els premis seran anunciats al març de 2017.

"Volem premiar aquelles solucionis TIC que hagin estat desenvolupades i compartides reeixidament per les administracions públiques, a més de que aquestes puguin ser reutilitzades per altres administracions europees", va dir Margarida Abecasis, a càrrec del programa ISA2(Obre en nova finestra) que afavorirà els premis. El programa ISA2 de la Comissió Europea promociona la modernització de les administracions públiques a través de més de 20 solucions(Obre en nova finestra) que fomenten la interoperabilitat, compartició i reutilització.

Una col·lecció valuosa

En l'actualitat existeixen moltes solucionis TIC reutilitzables disponibles. Al portal JOINUP(Obre en nova finestra) la Comissió Europea manté una extensa col·lecció d'aquestes aquestes solucions(Obre en nova finestra) , desenvolupades pels Estats membres i les institucions europees. "Aquest premi posarà el focus en les millors solucions i projectes", va dir Ms. Abecasis. "Esperem que l'import del premi permeti a les administracions guanyadores expandir els assoliments del seu projecte".

Qui pot participar?

Només les solucions que hagin estat desenvolupades per o per a les administracions públiques podran ser qualificades. Si la solució ha estat desenvolupada per una entitat privada sota el nom d'una administració pública, el premi anirà a parar a l'administració pública corresponent.

Un dels requisits per participar és que la solució reutilitzable estigui donada de alta al portal JOINUP. Totes les solucions reutilitzables donades de alta al Centre de Transferència de Tecnologia estan disponibles al portal JOINUP i compleixen ja aquest requisit.

El jurat de la competició inclourà a membres del Consell Europeu, de la Comissió Europea i del Parlament Europeu.

Més informació sobre el concurs(Obre en nova finestra)

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

Més informació sobre com donar de alta una solució reutilitzable en el CTT

  • Interoperabilitat
  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Infraestructures i serveis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE