accesskey_mod_content

La Comunitat Autònoma d'Aragó signa el Conveni de col·laboració amb el MINHAP per al subministrament d'ORVE per a l'accés al Registre Electrònic Comú i al SIR.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

13 juliol 2016

logo orve/sir

La signatura del conveni ORVE possibilita el registre electrònic sense papers a totes les administracions públiques d'Aragó, tant regionals com a locals.

ORVE «fa realitat l'administració sense papers» ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. Els expedients s'envien electrònicament a l'oficina de destinació ràpidament, sigui el que sigui la seva ubicació geogràfica o nivell d'administració competent.

Amb la signatura d'aquest aquest conveni(Obre en nova finestra) el passat dia  20 de juny de 2016, s'inicia la implantació de l'aplicació ORVE en les administracions públiques d'Aragó, que permetrà l'enviament i la recepció de seients registrals electrònicament mitjançant el Sistema d'Interconnexió de Registres ( SIR ), la qual cosa suposa una enorme millora en eficàcia del servei doncs la recepció en destinació es produeix en segons i addicionalment un estalvi de costos benvolgut en més de tres euros per seient registral. El desplegament de l'aplicació ORVE en les  Oficines de registre es durà a terme de manera gradual a partir de les properes setmanes.

Actualment a través del Sistema d'Interconnexió de Registres:

  • Totes les CCAA excepte (País Got i Navarra) estan ja integrades i operatives en la plataforma SIR
  • S'intercanvien electrònicament una mitjana de 3.500 seients registrals diaris a través de SIR
  • Donant servei al ciutadà a través 1.875 oficines de registre (597 estatals, 302 autonòmiques, i 976 locals)
  • Amb 772 EELL integrades en SIR, s'està donant cobertura a 21,92% de la població total d'Espanya.

Més informació en les solucionis ORVE i SIR del CTT.

  • Infraestructures i serveis comuns
  • Interoperabilitat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE