accesskey_mod_content

La Comunitat de Madrid interconnectarà els jutjats dels partits judicials de la regió

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

17 juny 2014

La Comunitat de Madrid ha dissenyat dos noves aplicacions per a interconnectar els jutjats d'un mateix partit judicial i per a permetre al ciutadà consultar via online l'estat del seu assumpte, escrit o recurs en el qual siga part processal.

La Comunitat continua amb la modernització i millora de la Justícia en la regió. Per eixa raó ha dissenyat dos noves aplicacions informàtiques que es posaran en marxa a la fi d'enguany. La primera interconnecta els jutjats d'un mateix partit judicial permetent als seus magistrats, fiscals, secretaris judicials i funcionaris compartir informació. La segona, permetrà al ciutadà consultar via online l'estat del seu assumpte, escrit o recurs en el qual siga part processal.

La Direcció general de Justícia, dependent de la Conselleria de Presidència, Justícia i Portaveu/Portaveu, que dirigix Salvador Victoria, ha dissenyat estes dos noves ferramentes que estaran plenament implantades a la fi d'enguany, i que són un pas més en el foment i desenvolupament de l'Administració Electrònica. En tots dos casos s'aconseguix un important estalvi, tant de desplaçament de ciutadans als jutjats, que ara podran fer determinades consultes via en línia, com de gestió i de duplicat de documents en paper utilitzats habitualment pels Deganats.

La primera de les ferramentes es coneix com Sharepoint o tauler d'anuncis i és una aplicació web gràcies a la qual el personal de l'Administració de Justícia d'un mateix Partit Judicial, accedirà a tota la informació relativa al seu partit judicial d'una forma àgil, eficaç i de manera controlada. Es podrà consultar documentació, normativa, calendaris de guàrdies i esdeveniments formatius, així com publicar i compartir anuncis o comunicacions que afecten al partit judicial. A més ho podrà fer a qualsevol hora i en qualsevol lloc amb connexió a Internet.

El Sharepoint ja s'està desenvolupant com a projecte pilot en el partit judicial de Móstoles i esta setmana ho farà en el d'Alcobendas. Es preveu que al llarg del segon semestre d'any s'implante en 21 els partits judicials de la regió.

La segona de les ferramentes informàtiques desenvolupades per la Comunitat és el nou servici de Consulta d'Assumptes pel Ciutadà que via internet podrà tindre accés a la informació dels assumptes, recursos, auxilis judicials i escrits, en els quals siga part processal. La consulta es realitzarà des del Portal de Justícia(Obri en nova finestra) , mitjançant i-DNI o qualsevol dels certificats electrònics reconeguts per la Comunitat.

El principal avantatge d'este servici és la de poder realitzar la consulta a qualsevol hora del dia, evitant desplaçaments i telefonades innecessàries a les dependències judicials i disminuint el temps dedicat pels funcionaris de justícia a proporcionar informació sobre els procediments contribuint, a més, a reduir la presència de públic en les seus.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Interoperabilitat
  • Servicis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE