accesskey_mod_content

La Comunitat de Madrid interconnectarà els jutjats dels partits judicials de la regió

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

17 juny 2014

La Comunitat de Madrid ha dissenyat dues noves aplicacions per interconnectar els jutjats d'un mateix partit judicial i per permetre al ciutadà consultar via online l'estat del seu assumpte, escrit o recurs en el qual sigui part processal.

La Comunitat continua amb la modernització i millora de la Justícia a la regió. Per aquesta raó ha dissenyat dues noves aplicacions informàtiques que s'engegaran a la fi d'aquest any. La primera interconnecta els jutjats d'un mateix partit judicial permetent als seus magistrats, fiscals, secretaris judicials i funcionaris compartir informació. La segona, permetrà al ciutadà consultar via online l'estat del seu assumpte, escrit o recurs en el qual sigui part processal.

La Direcció general de Justícia, dependent de la Conselleria de Presidència, Justícia i Portaveu/Portaveu, que dirigeix Salvador Victoria, ha dissenyat aquestes dues noves eines que estaran plenament implantades a la fi d'aquest any, i que són un pas més en el foment i desenvolupament de l'Administració Electrònica. En tots dos casos s'aconsegueix un important estalvi, tant de desplaçament de ciutadans als jutjats, que ara podran fer determinades consultes via en línia, com de gestió i de duplicat de documents en paper utilitzats habitualment pels Deganats.

La primera de les eines es coneix com Sharepoint o tauler d'anuncis i és una aplicació web gràcies a la qual el personal de l'Administració de Justícia d'un mateix Partit Judicial, accedirà a tota la informació relativa al seu partit judicial d'una forma àgil, eficaç i de manera controlada. Es podrà consultar documentació, normativa, calendaris de guàrdies i esdeveniments formatius, així com publicar i compartir anuncis o comunicacions que afectin al partit judicial. A més ho podrà fer a qualsevol hora i en qualsevol lloc amb connexió a Internet.

El Sharepoint ja s'està desenvolupant com a projecte pilot en el partit judicial de Móstoles i aquesta setmana ho farà en el d'Alcobendas. Es preveu que al llarg del segon semestre d'any s'implanti en 21 els partits judicials de la regió.

La segona de les eines informàtiques desenvolupades per la Comunitat és el nou servei de Consulta d'Assumptes pel Ciutadà que via internet podrà tenir accés a la informació dels assumptes, recursos, auxilis judicials i escrits, en els quals sigui part processal. La consulta es realitzarà des del Portal de Justícia(Obre en nova finestra) , mitjançant i-DNI o qualsevol dels certificats electrònics reconeguts per la Comunitat.

El principal avantatge d'aquest servei és la de poder realitzar la consulta a qualsevol hora del dia, evitant desplaçaments i trucades innecessàries a les dependències judicials i disminuint el temps dedicat pels funcionaris de justícia a proporcionar informació sobre els procediments contribuint, a més, a reduir la presència de públic a les seus.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Interoperabilitat
  • Serveis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE