accesskey_mod_content

Reconocimiento al disseny del portal datos.gob.es en la Unió Europea.

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 gener 2012

El portal datos.gob.es ha estat nomenat finalista del tercer premi LAPSI al portal de reutilització de la informació del sector públic més amigable en la Unió Europea. En el premi s'evalua tant contingut com a forma del portal, la promoció de la reutilització de la informació i el redissenyo de versions anteriors. El catàleg de la informació pública de l'Administració General de l'Estat ha arribat a la terna final d'aspirants després de la revisió d'un panell d'experts.

Reconocimiento al disseny del portal datos.gob.es en la Unió Europea.

El portal datos.gob.es ha estat nomenat finalista del tercer premi LAPSI(Obre en nova finestra) al portal de reutilització de la informació del sector públic més amigable en la Unió Europea. En el premi s'evalua tant contingut com a forma del portal, la promoció de la reutilització de la informació i el redissenyo de versions anteriors. El catàleg de la informació pública de l'Administració General de l'Estat ha arribat a la terna final d'aspirants després de la revisió d'un panell d'experts. En la terna final d'aspirants al premi figuren també el portal suec InfoTorg i l'espanyol CartoCiudad, aquest últim afavorit per Institut Geogràfic Nacional i que integra dades d'altres fonts com la Direcció general del Cadastre.

La presència de dos finalistes de les Administracions Públiques espanyoles en el premi LAPSI posa de manifest l'esforç que les mateixes estan realitzant per promoure la reutilització de la informació del sector públic a Espanya. El potencial econòmic del sector infomediario a Espanya està estimat en uns 2000 milions d'Euros per la Comissió Europea, havent-se benvolgut pel Projecte Aporta que ha aconseguit ja una cota entre 550 i 650 milions d'Euros.
La recent aprovació del Reial decret 1495/2011 i l'obertura de la versió beta del portal datos.gob.es en el mes d'Octubre de 2011 permetran seguir avançant en la potenciació d'aquest sector de l'economia digital i en la construción d'una Administració més oberta i transparent.

El manteniment del portal datos.gob.es està encomanat pel Reial decret 1495/2011 a la Secretària d'Estat d'Administració Pública i Secretària d'Estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en col·laboració amb la resta d'organismes del sector públic estatal.