accesskey_mod_content

Publicació de la Guia d'Accessibilitat per a Continguts Multimèdia

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

21 juliol 2011

L'observatori d'Accessibilitat Web publica una nova guia pràctica per a ajudar a la gestió de l'accessibilitat dels continguts multimèdia.

Els continguts multimèdia, pels seus especials característiques, són un dels tipus de continguts que resulta més difícil oferir amb una qualitat òptima d'accessibilitat en la web. A pesar d'açò, l'evolució en la xarxa ha fet que este tipus de continguts estiga cada vegada més present en els portals institucionals, especialment en les seccions de premsa. No obstant açò, no hem d'oblidar que encara que resulte costós, aquests continguts han de complir els requisits d'accessibilitat de manera que puguen ser accedits per tots els ciutadans.

La Guia d'Accessibilitat en Contingut Multimèdia està indicada tant per als responsables tècnics de portals com per als responsbles de seccions amb contingut multimèdia, com per exemple els gabinets de premsa. La guia especifica tant els requisits tècnics per a la inclusió del contingut multimèdia en la web com els requisits específics que ha de complir el propi contingut durant la seua generació i preparació (subtítols, llengua de signes, etc). És important destacar també que davant la pròxima necessitat d'aplicació de les WCAG 2.0, la guia arreplega estos requisits en funció de les noves pautes d'accessibilitat.

Les guies poden trobar-se en el "Àrea de Descàrregues" o en l'apartat "Documentació" de la Comunitat Accessibilitat(Obri en nova finestra) ". També poden trobar-se en la secció "Administració Electrònica Inclusiva - Accessibilitat" del Portal d'Administració Electrònica

Esperem que us siga d'utilitat,

Per a més informació sobre la iniciativa: Comunitat Accessibilitat(Obri en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Centre de Transferència de Tecnologia
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE