accesskey_mod_content

Publicació de la Guia d'Accessibilitat per a Continguts Multimèdia

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

21 juliol 2011

L'observatori d'Accessibilitat Web publica una nova guia pràctica per ajudar a la gestió de l'accessibilitat dels continguts multimèdia.

Els continguts multimèdia, pels seus especials característiques, són un dels tipus de continguts que resulta més difícil oferir amb una qualitat òptima d'accessibilitat a la web. Malgrat això, l'evolució a la xarxa ha fet que aquest tipus de continguts estigui cada vegada més present als portals institucionals, especialment en les seccions de premsa. No obstant això, no hem d'oblidar que encara que resulti costós, aquests continguts han de complir els requisits d'accessibilitat de manera que puguin ser accedits per tots els ciutadans.

La Guia d'Accessibilitat en Contingut Multimèdia està indicada tant per als responsables tècnics de portals com pels responsbles de seccions amb contingut multimèdia, com per exemple els gabinets de premsa. La guia especifica tant els requisits tècnics per a la inclusió del contingut multimèdia a la web com els requisits específics que ha de complir el propi contingut durant la seva generació i preparació (subtítols, llengua de signes, etc). És important destacar també que davant la pròxima necessitat d'aplicació de les WCAG 2.0, la guia recull aquests requisits en funció de les noves pautes d'accessibilitat.

Les guies poden trobar-se al "Àrea de Descàrregues" o en l'apartat "Documentació" de la Comunitat Accessibilitat(Obre en nova finestra) ". També poden trobar-se en la secció "Administració Electrònica Inclusiva - Accessibilitat" del Portal d'Administració Electrònica

Esperem que us sigui d'utilitat,

Per a més informació sobre la iniciativa: Comunitat Accessibilitat(Obre en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Centre de Transferència de Tecnologia
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE