accesskey_mod_content

El rastrejador de l'Observatori d'Accessibilitat Web serà utilitzat pel Govern d'Argentina per a realitzar monitoratges d'accessibilitat en el seu àmbit nacional

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

22 novembre 2019

Logo Observatori d'Accessibilitat

L'Oficina Nacional de Tecnologies d'Informació (ONTI) del Govern d'Argentina va a usar el rastrejador de l'Observatori d'Accessibilitat Web, desenvolupat pel Govern d'Espanya, per a realitzar monitoratges del compliment dels requisits d'accessibilitat respecte de la seua Llei N° 26.653 de “Accessibilitat de la Informació de les Pàgines Web” i el Decret Reglamentari de la mateixa.

El Rastrejador de el  Observatori d'Accessibilitat Web (OAW) és la ferramenta del Govern d'Espanya que des de l'any 2009 ha permès dur a terme les diferents iteracions de l'Observatori Observatori d'Accessibilitat Web (OAW) i la utilització del servici de diagnòstic en línia disponible a través de la Comunitat d'Accessibilitat . A més, serà la ferramenta amb la qual el Govern d'Espanya implemente el mètode de seguiment simplificat per al monitoratge respecte de la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic.

Tècnicament el rastrejador permet realitzar una estimació de l'accessibilitat d'un lloc web i generar informes automàtics a partir de les més de 100 comprovacions implementades actualment en la plataforma respecte de WCAG 2.0, a més d'aportar recomanacions sobre com solucionar els problemes detectats. A partir de l'any 2020 la ferramenta incorporarà també comprovacions de WCAG 2.1.

El Govern d'Espanya va alliberar al novembre de 2018 com a programari de fonts obertes la solució del Rastrejador de l'Observatori d'Accessibilitat Web  a través del Centre de Transferència de Tecnologia – CTT amb l'objectiu d'ajudar a altres Estats en la implantació de polítiques actives de monitoratge de la situació, especialment per als afectats per la Directiva (UE) 2016/2102.

El govern de la República d'Argentina, en concret la "Oficina Nacional de Tecnologies d'Informació"(ONTI)(Obri en nova finestra) , exercix el rol d'Autoritat d'Aplicació de la Llei N° 26.653 de “Accessibilitat de la Informació de les Pàgines Web” i per tant ha de monitorar i avaluar l'accessibilitat de llocs web en el marc del Decrete N° 656/2019 .

Com a suport a estes activitats ONTI va descarregar, a través del CTT, la ferramenta del Rastrejador de l'Observatori d'Accessibilitat Web i l'ha desplegat amb èxit en les seues instal·lacions. La ferramenta ha sigut adaptada per l'equip d'ONTI a les necessitats específiques del context argentí, especialment pel que fa al disseny i informació mostrada pels seus informes.

L'objectiu d'ONTI és usar-la, a partir de novembre de 2019, per a estudiar l'evolució de l'accessibilitat en els llocs web dels subjectes obligats per la Llei d'Accessibilitat Web d'Argentina.

De forma conjunta, Espanya i Argentina estan estudiant diferents vies de col·laboració per a contribuir a les millores d'ús comú que es puguen anar desenvolupant i generar així beneficis per a les dos institucions.

Notícia en ONTI(Obri en nova finestra)

 

 

  • Accessibilitat
  • Cooperació interadministrativa
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE