" /> PAe - El Premi a les Bones Pràctiques en privacitat i protecció de dades personals
accesskey_mod_content

El Premi a les Bones Pràctiques en privacitat i protecció de dades personals

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

07 novembre 2019

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha convocat el "Premi a les Bones Pràctiques en privacitat i protecció de dades personals" sobre iniciatives per a l'adequació al Reglament General de Protecció de Dades i a la Llei Orgànica de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat les bases per a presentar-se als ‘Premis Protecció de Dades Personals 2019’. Esta edició inclou dos noves categories: el Premi d'Emprenedoria en protecció de dades ‘Ángela Ruiz Robles’ i el Premi a les bones pràctiques per a una major protecció en internet de la privacitat de les dones víctimes de violència de gènere. Al costat d'elles es mantenen els premis de Bones Pràctiques sobre Iniciatives per a adaptar-se al Reglament, Comunicació, Bones Pràctiques Educatives per a l'ús segur d'internet pels menors i Investigació ‘Emilio Aced’.

L'Agència reconeix amb estos premis el treball realitzat per a difondre este dret fonamental en àmbits com l'educatiu, l'empresarial, la investigació cientificotècnica, el realitzat per Administracions Públiques i l'efectuat per mitjans de comunicació, així com premiar les bones pràctiques en un àrea tan sensible com la protecció de les víctimes de violència de gènere. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 15 de novembre.

El  Premi d'Emprenedoria en protecció de Dades Personals ‘Ángela Ruiz Robles’(Obri en nova finestra)  té per objecte premiar el desenvolupament una activitat empresarial, producte o servici creatiu, innovador i amb impacte social en relació amb la protecció de dades i la garantia dels drets i llibertats de les persones. 

En esta primera edició s'han prioritzat, entre unes altres, aquelles activitats relatives a la gestió dels riscos i solucions relatius a tecnologies disruptives, que tracten sobre categories especials de dades, sobre tractaments considerats d'alt risc, que afecten a una part significativa de la societat o a col·lectius vulnerables.

El  Premi a les bones pràctiques en relació amb iniciatives de l'àmbit públic i privat dirigides a una major protecció en internet de la privacitat de les dones víctimes de violència per raó de gènere(Obri en nova finestra)  premiarà una activitat, producte o servici de l'àmbit públic o privat destinat a la sensibilització i prevenció de les diferents formes de violència de gènere a l'entorn d'internet.

A manera d'exemple de bones pràctiques, es valoraran especialment les apps, guies, ferramentes o materials que les entitats públiques o privades desenvolupen per a previndre la violència de gènere en internet.

El  Premi a les Bones pràctiques sobre iniciatives per a adaptar-se al Reglament(Obri en nova finestra)  reconeix la labor d'organitzacions que promoguen l'adaptació al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), així com aquelles que contribuïsquen a garantir el dret fonamental a la protecció de dades personals. A l'hora de valorar candidatures es tindran en compte els casos en els quals l'adaptació al RGPD i el seu compliment revestisquen una especial dificultat per referir-se a tractaments de dades d'alt risc. El premi, que consistix en una menció honorífica i la difusió de les bones pràctiques, es convoca en dos modalitats:

  1. Iniciatives posades en marxa per empreses del sector privat, associacions i fundacions per a adaptar-se al RGPD.
  2. Iniciatives per a adaptar-se al Reglament dutes a terme per les entitats que configuren el sector públic.

El  Premie Protecció de Dades de Comunicació 2019(Obri en nova finestra) , que inclou un premi de 3.000 euros i un accésit d'1.500 euros, té per objecte reconéixer els treballs periodístics de mitjans i professionals de la comunicació que suposen una aportació destacada a la promoció de la privacitat entre els ciutadans i les entitats que tracten informació personal.

Podran optar al mateix treballs individuals dedicats a la matèria objecte de la convocatòria −com un editorial, notícia, reportatge, o programa de radi o televisió− o projectes periodístics que definisquen un compromís amb la promoció de la protecció de dades −tals com a sèries de notícies o seccions especialitzades−.

En esta edició dels Premis de Comunicació es prioritzaran els treballs que hagen contribuït a difondre en major mesurada la protecció de dades, tant entre els ciutadans com entre aquells que tracten dades, així com l'àrea de responsabilitat social de l'Agència.

El  Premi a les Bones pràctiques educatives en privacitat i protecció de dades per a un ús segur d'internet(Obri en nova finestra)  té per objecte premiar l'adopció de bones pràctiques que promoguen el coneixement del dret fonamental a la protecció de dades entre els alumnes d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional, i que contribuïsquen a conscienciar als alumnes sobre el valor de la privacitat i l'ús responsable de la informació personal que compartixen en internet, tant pròpia com de tercers.

El guardó −al que poden presentar-se projectes, accions de promoció i conscienciació, tallers o materials, entre uns altres− es convoca en dos modalitats:

  1. Bones pràctiques dutes a terme per centres educatius d'Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. El premi inclou una dotació de material escolar per valor de 3.000 euros.
  2. Compromís de persones, institucions, organitzacions i associacions, públiques o privades, que s'hagen distingit de manera destacada en l'impuls i la difusió de l'ús segur d'internet entre els menors, relacionat fonamentalment amb la informació personal i amb el valor de la privacitat. Este guardó és honorífic.

Es prevaler els treballs que estudien els riscos i solucions relatius a tecnologies innovadores, que tracten sobre categories especials de dades o tractaments considerats d'alt risc, entre altres aspectes.

El  Premi d'Investigació Emilio Aced(Obri en nova finestra)  reconeix treballs i projectes amb un enfocament estrictament pràctic realitzats en l'àmbit d'una Universitat o institució de la Unió Europea o Iberoamèrica que promoga o finance estudis d'investigació en el context de la investigació cientificotècnica i en els quals s'apliquen els principis de protecció de dades amb la finalitat de garantir els drets i llibertats de les persones. El premi d'Investigació inclou una dotació econòmica de 3.000 euros i la difusió del treball premiat.

El termini conclou el 15 de novembre de 2019.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE