accesskey_mod_content

Oberta la segona convocatòria del programa CEF Telecom 2019-2020

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 juliol 2019

El termini de presentació de candidatures s'estén fins al 4 de novembre de 2019.

La Comissió Europea, a través de l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), i d'acord al Programa de Treball 2019-2020  de CEF Telecom(Obre en nova finestra) , ha obert el termini de la segona de les quatre convocatòries de finançament de l'any 2019. El finançament es repartirà entre els serveis d'infraestructures digitals d'Open data (5 milions), Ciberseguretat (10 milions), eHealth (5 milions), eProcurement (3 milions), European i-Justice (3 milions) i la nova Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació (1 milió).

Per tots els DSIs excepte la nova Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació, s'ofereix cofinançament de fins a un 75% del total dels costos, igual que es va fer per a la primera convocatòria de CEF Telecom 2019-2020.  La durada dels projectes varia segons el servei d'infraestructura digital: des de l'any i mitjà (eProcurement), dos anys (European i-Justice), tres anys (Public OpenData , Cybersecurity, Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació) i entre dos i quatre anys (eHealth).

Respecte a la convocatòria de projectes d'Open Data es considerarà el desplegament de serveis innovadors  que facin ús de dades, estàtics o en temps real, proveïts a les portals de dades obertes (com datos.gob.es). A més, es consideraran aquells projectes dirigits a millorar el desplegament d'infraestructures d'open data en els Estats membre, facilitant l'harmonització i interoperabilitat de les dades de diferents administracions.

D'altra banda, la Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació és una de les principals novetats del Programa CEF Telecom 2019-2020 i cerca millorar la formació dels ciutadans europeus en competències digitals bàsiques i avançades, a causa que, segons estimacions de la Comissió, un 40% de les empreses europees tenen dificultats per trobar professionals amb les habilitats/habilitats digitals requerides. La convocatòria està oberta únicament a les Coalicions Nacionals que formen part de la Coalició Digital de Competències Digitals i Ocupació.

La convocatòria de ciberseguretat cerca limitar l'impacte econòmic i polític dels incidents de ciberseguretat mitjançant un millor alineament amb la Directiva NIS i la millora de les capacitats operacionals dels principals stakeholders baix aquesta Directiva.

Pel que fa a eHealth, se cerca continuar amb el desenvolupament tècnic dels Punts Nacionals de Contacte per eHealth amb l'objectiu de millorar l'intercanvi de dades de recepta electrònica i historials mèdics.

A més, la convocatòria d'eProcurement està alineada amb les Directives de contractació de 2014. Es continuaran les activitats finançades fins avui pel que fa a eCertis, ESPD, ETendering i el registre de contractes. Asimisimo, aquest any es finançaran tres activitats noves.

Finalment, la convocatòria d'European i-Justice cobreix la connexió dels Estats Membres al Portal Europeu d'i-Justice .

Les condicions per a la presentació de candidatures es troben disponibles al Programa de Treball 2019-2020 i a la pàgina web de l'INEA(Obre en nova finestra) .


 

  • Cooperació interadministrativa