accesskey_mod_content

Esdeveniments

IV Jornada d'Innovació pública en l'àmbit local

  • Noves Dependències de la Diputació de Castelló Av. Vall d’Uixó 25. Castelló de la Plana
  • 28 novembre 2019
  • 09:30

La IV edició de la Jornada d'Innovació pública en l'àmbit local se centra en les dades obertes, tenint com a propòsit principal de posar el focus en la utilitat de les aplicacions tant per a l'Administració com per a la societat.

La Diputació de Castelló realitza durant els últims anys una sèrie de jornades de caràcter divulgatiu i formatiu relacionades amb les estratègies desenvolupades des del seu Servei d'Administració i Innovació Pública, sota la denominació “Jornades d'innovació pública en l'àmbit local”. Les edicions anteriors van abordar els conceptes d'innovació pública oberta (2016), governança participativa (2017) i rendició de comptes (2018). En la primera d'elles es van tractar temes relacionats amb idees, gestió i valors per a la transformació de les administracions i la generació de valor públic. En la segona es va presentar i va definir una Estratègia de Governança Participativa, centrada en la cerca d'experiències, models i eines per fomentar la participació ciutadana i la seva implicació en la gestió pública des de la perspectiva d'un govern intermedi. En la tercera es va abordar el concepte de rendició de comptes, situant a la societat al centre de la gestió pública i mostrant què poden retornar les institucions públiques a la mateixa.

Amb aquest horitzó, les dades obertes es presenten com una eina indispensable per a la transparència, l'obertura institucional i la rendició de comptes, generant una col·laboració entre actors institucionals i privats que ho situen al centre del concepte de govern obert. A més, constitueixen un element d'innovació i un motor econòmic les aplicacions del qual estan en continu desenvolupament. D'altra banda, les dades obertes són una font d'informació de qualitat i amb un ampli recorregut, com ja s'ha mostrat en l'escenari internacional. En aquest sentit, la labor de transformar les dades en informació accessible per a la societat, la comunicació del valor generat gràcies a la part tecnològica es presenta com un element indispensable per completar una estratègia global que inclogui als generadors, reutilitzadors i receptors de la informació.

Programa i Inscripcions(Obre en nova finestra)

Font original de l'esdeveniment(Obre en nova finestra)