accesskey_mod_content

Esdeveniments

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

Encontre Aporta 2015: La dada pública en una societat digital .

  • Seu del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme (Madrid)
  • 26 febrer 2015

El pròxim 26 de febrer tindrà lloc en la seu del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, de Madrid la cita anual de la comunitat de dades obertes a Espanya: l'Encontre Aporta 2015. En esta nova edició, l'esdeveniment s'organitza baix el lema “La dada pública en un societat digital” amb l'objectiu d'aprofundir en els aspecte clau de l'open data i analitzar aquells casos reals on les dades obertes exercixen una funció rellevant en el pla estratègic de la pròpia organització.

L'encontre congregarà a més d'una dotzena de ponents procedents d'institucions acadèmiques, organismes públics, entitats privades i membres de la comunitat open data nacional, els qui parlaran de la importància de la gestió correcta de les dades en l'Administració i analitzaran els elements clau per a l'èxit d'una iniciativa d'obertura de dades durant les tres taules de treball que conformen este esdeveniment:

  • Iniciatives de dades obertes en diferents àmbits administratius

Representants de diferents administracions públiques presentaran als assistents els mètodes necessaris per a sortejar els obstacles legals, organitzatius i tècnics que sorgixen en el dia a dia d'una iniciativa d'obertura de la informació pública; definint, al seu torn, metodologies que impulsen la publicació en obert de les dades i optimitzen la interoperabilitat dels mateixos.

  • Claus per a assegurar els beneficis de l'open data

Experts del sector de les dades obertes a Espanya debatran sobre els processos a seguir en la implantació d'una estratègia open data dins d'una entitat per a garantir el seu èxit, qualitat i perdurabilidad en el temps. A més, compartiran la seua experiència en projectes previs; identificant possibles nínxols de mercat per a la comunitat reutilisadora i oferint pautes que fomenten una governança més col·laborativa i inclusiva.

  • Iniciatives de dades obertes: solucions facilitadores

Els participants d'esta última taula tractaran solucions a casos reals en el marc de l'administració pública i s'estudiaran exemples pràctics que demostren l'impacte positiu de la reutilització de les dades obertes en els sectors del transport, turisme, educació i medi ambient.

L'assistència a l'Encontre Aporta 2015 serà gratuïta; no obstant açò, donat l'aforament limitat de l'esdeveniment, tots aquells interessats a acudir hauran d'inscriure's amb antelació en el formulari que es posaran a la disposició dels usuaris i que es comunicarà a través de la secció Actualitat de dades.gob i dels canals socials del portal online.

Més informació sobre Agenda i ponents de l'Encontre Aporta 2015(Obri en nova finestra)

Font original de l'esdeveniment(Obri en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudis