accesskey_mod_content

Esdeveniments

Institut de la Dona - Seminari Dones i TIC

  • Saló d'Actes de l'Institut de la Dona. C/ Comtessa de Venadito, 34 29027 Madrid
  • 12 febrer 2015
  • 9:00 a 14:30

Actuacions en matèria d'igualtat d'oportunitats de dones i hòmens en la Societat de la Informació.

L'aprovació pel Govern de l'Agenda Digital per a Espanya suposa la plasmació política d'un programa d'acció transversal, en tot l'àmbit de l'acció pública, per al desenvolupament, l'aplicació i la difusió general de les tecnologies de la informació i la comunicació, com un instrument imprescindible en el progrés social, en la vertebració col·lectiva i en el creixement econòmic intel·ligent i innovador.

En l'Agenda s'arreplega la necessitat de realitzar actuacions específiques que fomenten la presència de les dones en tant creadores, usuàries i gestores de les tecnologies d'informació i comunicació. Les dones no poden deixar d'incorporar-se a este nou escenari tecnològic mentre que la seua no inclusió suposaria, d'una banda, marginar-se del principal motor de la innovació i el creixement i per tant de la creació de riquesa i per una altra, una pèrdua fonamental de talent per a la societat ja que representen la mitat d'eixe talent.

Esta qüestió ha quedat igualment reflectida en el Pla Estratègic d'Igualtat d'Oportunitats on s'aposta per un esforç addicional per a suprimir les bretxes de gènere que en esta matèria igualment s'estan evidenciant. En concret, el Pla d'Acció busca incidir en cinc objectius: augmentar la participació de les dones en les TIC, incrementar la presència de professionals i empresàries en el sector tecnològic, promoure els continguts digitals d'interés per a les dones, facilitar l'ús de servicis públics digitals, i reforçar la confiança i seguretat en les TIC.

El Pla d'Acció per a la Igualtat d'Oportunitats de Dones i Hòmens en la Societat de la Informació, aprovat el passat 12 de setembre pel Consell de Ministres, s'emmarca en les dos principals estratègies estatals per al creixement i la innovació i per a la igualtat. En este seminari volem oferir, d'una banda, una visió global de la posada en marxa d'estes actuacions i, per una altra, fer partícips de tot açò al conjunt dels departaments ministerials implicats.

Font original de l'esdeveniment i programa(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE