accesskey_mod_content

XIII Edició dels Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública

17 setembre 2020

El Jurat dels Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública avalua enguany 54 candidatures de totes les administracions públiques

El Jurat dels Premis a la Qualitat i Innovació en la Gestió Pública, en la seua XIII edició, es va reunir el passat 15 de setembre en la seu del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública per a avaluar les candidatures; enguany englobades en tres categories.

  1. Premi a l'Excel·lència, que s'atorga a aquelles organitzacions públiques reconegudes per la qualitat en la gestió segons els models d'Excel·lència EFQM de la Fundació Europea per a la Gestió de Qualitat o CAF (Marque Comuna d'Avaluació), de la Xarxa EUPAN de la Unió Europea.
  2. Premi a la Innovació en la Gestió Pública, destinat a reconéixer les pràctiques innovadores en la provisió de productes o servicis, així com les iniciatives que generen una millora organitzativa o dels processos de gestió. 
  3. Premie Ciutadania, destinat a reconéixer la qualitat i impacte en la ciutadania d'iniciatives singulars de millora en els sistemes de relació amb els ciutadans o que revertisquen en una major transparència, participació, rendició de comptes o integritat en la provisió dels servicis públics.

En esta convocatòria s'avaluen 54 candidatures dels tres nivells de les administracions públiques espanyoles. En la fase d'avaluació prèvia a la reunió del Jurado han participat un total de 83 avaluadors, tots ells empleats públics amb acreditada experiència, competència i professionalitat. Una vegada elaborada i aprovada l'acta de la reunió pels assistents i elevada la proposta del Jurado a la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, en els pròxims dies es publicarà en el Butlletí Oficial de l'Estat l'Orde de concessió dels Premis.

Composició del Jurado

El Jurado, presidit pel secretari general de Funció Pública, Javier Roda, està integrat per la directora general de Governança Pública, María Piula Junquera, com a vice-presidenta, i la subdirectora general de la Inspecció General de Servicis de l'Administració General de l'Estat (AGE), Luisa Berrio, com a secretària. Els vocals del Jurado són: Rosa Fuentes, subdirectora adjunta de la Secretaria General de la Tresoreria General de la Seguretat Social (com a organització guanyadora dels Premis a la Innovació i Ciutadania de l'edició anterior); Bàrbara Egea, cap de secció de Transparència i Bon Govern de la Diputació de Tarragona (com a organització guanyadora del Premi a l'Excel·lència en l'edició anterior); Avelino Brito, director general de l'Associació Espanyola per a la Qualitat AEC; Juan Luis Martín, director general de la Fundació Iberoamericana per a la Gestió de la Qualitat (FUNDIBEQ); Rafael García Meiro, director general d'AENOR, i Ignacio Babé, secretari general del Club Excel·lència en Gestió.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Infraestructures i servicis comuns