accesskey_mod_content

Disponible el Tercer Pla d'acció de Govern obert

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

18 juliol 2017

Mitjançant este Pla el Govern es compromet a desenvolupar 20 mesures en transparència i participació durant el període 2017-2019

El ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha presentat el Tercer Pla d'acció de Govern obert que compromet al Govern a desenvolupar 20 mesures en transparència i participació en el període 2017-2019 i que s'ha enviat a l'Aliança per al Govern Obert (Open Government Partnership), màxim òrgan internacional que regula esta matèria i que engloba a 70 països.

El pla s'estructura en cinc grans eixos: col·laboració, participació, transparència, rendició de comptes i formació, i per al desenvolupament del mateix es comptarà amb la participació de les Comunitats Autònomes, les Entitats Locals i la societat civil.

Entre les mesures del pla, figura el compromís de millorar i ampliar els continguts del Portal de Transparència de l'Administració General de l'Estat així com escometre el desenvolupament reglamentari en esta Legislatura de la Llei de Transparència.

S'enfortirà el programa Aporta, d'obertura a la informació del sector públic, per al que es desenvoluparà la Llei sobre reutilització de la informació del sector públic i s'ampliarà el catàleg nacional de dades obertes en un mínim del 20%.

En l'àmbit de la Justícia, es pretén millorar l'accés a la informació judicial amb mesures com la posada a la disposició dels ciutadans de major informació sobre vistes orals, documents d'expedients judicials, entre uns altres, així com oferir el servici de retransmissió en streaming de determinades vistes judicials.

D'altra banda, es formarà als empleats públics en els principis, i estratègies de govern obert, se sensibilitzarà a la societat civil a través de recursos informatius oberts i gratuïts, i s'inclouran mesures d'educació en Govern obert amb activitats en els col·legis.

Per a desenvolupar totes les mesures s'ha constituït una Comissió sectorial per a treballar amb les Comunitats Autònomes i una Xarxa d'entitats locals per a promoure les polítiques de transparència en l'àmbit local. A més, es posarà en marxa un Fòrum de Govern Obert per a treballar en consens amb els actors implicats de la societat civil: representants del món acadèmic, de les organitzacions de consumidors i usuaris, de les associacions sense ànim de lucre i organitzacions del Tercer Sector.

El Tercer Pla d'acció de Govern obert ja es troba disponible per a la seua consulta.

  • Govern obert
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE