accesskey_mod_content

MARTA, nova eina d'anàlisi de fitxers del CCN-CERT

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

27 febrer 2017

Aquesta plataforma avançada de sandboxing està dedicada a l'anàlisi automatitzada de múltiples tipus de fitxers que puguin tenir algun comportament maliciós. En una primera fase, MARTA ha estat destinada a totes les organitzacions que es troben adherides al Sistema d'Alerta Primerenca, SAT, del CERT Governamental Nacional. 

Amb la finalitat de poder analitzar de forma automàtica les característiques d'aquells fitxers dels quals es tingui sospita d'un comportament maliciós, el CCN-CERT ha desenvolupat l'eina MARTA. Aquesta plataforma avançada de sandboxing  pot analitzar tant executables, com a documents d'office o pdf.

En una primera fase, aquesta eina està destinada a totes les organitzacions que es trobin adherides a el Sistema d'Alerta Primerenca del CCN-CERT.  Entre els principals avantatges d'aquesta eina es troba la detecció precoç d'amenaces provinents de codi nociu, analitzant el comportament d'un fitxer en uns sistemes tipus.

Així mateix, permet la utilització d'un lloc centralitzat i segur en el qual albergar les mostres de malware d'una manera organitzada i amb una eina de cerca avançada.

Finalment, MARTA, i a través d'un sistema d'etiquetes, ofereix la possibilitat d'organitzar tota la informació d'una manera visual i àgil (fitxers, anàlisis i regles).

L'accés a aquesta plataforma està restringit a les organitzacions que compten amb un certificat de el SAT-INET (amb les mateixes credencials) que hauran de sol·licitar prèviament l'accés a través del correu electrònic: marta@ccn-cert.cni.es

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) .

  • Seguretat