accesskey_mod_content

Premi de Nacions Unides al Servici Públic (UNPSA) 2018

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

22 desembre 2017

Fins al pròxim 7 de febrer està obert el termini de presentació de nominacions al Premi de Servici Públic de les Nacions Unides, el més prestigiós reconeixement internacional a l'excel·lència en el servici públic

L'ONU ONU(Obri en nova finestra) ha obert el termini d'inscripció per a optar als Premis de Servici Públic de les Nacions Unides de 2018 (UNPSA). La UNPSA(Obri en nova finestra) promou i recompensa la innovació i l'excel·lència en els servicis públics en suport de la realització dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (o Sustainable Development Goals - SDGs) i el principi de ‘no deixar a ningú arrere’, que formen el nucli de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

En 2018, els Premis estan organitzats en tres categories:

  1. Arribar a les persones amb menys recursos econòmics i vulnerables a través de servicis inclusius i d'associacions
  2. Promoció d'institucions més inclusives i assegurar la participació de col·lectius desfavorits en la presa de decisions
  3. Promoure la igualtat de gènere en els servicis públics per a aconseguir els ODS.

Igual que en edicions anteriors ( 2015(Obri en nova finestra) , 2016(Obri en nova finestra) , 2017(Obri en nova finestra) ), el Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de les Nacions Unides està col·laborant especialment amb ONU-DONES(Obri en nova finestra) (UN-WOMEN) en l'organització dels Premis, destacant l'important paper dels servicis públics conscienciats amb els problemes d'igualtat en l'assoliment dels ODS.

Els premis s'entregaran el 23 de juny de 2018 durant el Fòrum de Servici Públic de les Nacions Unides que se celebrarà en Marrakech, Marroc. S'ha triat esta data perquè el 23 de juny és el Dia del Servici Públic de les Nacions Unides, que el seu objectiu és "celebrar el valor i la virtut del servici públic a la comunitat".

El Premi està obert a totes les institucions del sector públic a nivell nacional, estatal i local de tots els estats membres de l'ONU que presenten les seues candidatures emplenant un formulari oficial(Obri en nova finestra) disponible en els 6 idiomes oficials de l'ONU abans del 7 de febrer de 2018. En el cas d'associacions innovadores (inclosa la societat civil, el sector privat i el sector acadèmic), el candidat ha de ser una institució del sector públic.

Les candidatures per al Premi hauran de presentar iniciatives innovadores que contribuïsquen a millorar la prestació de servicis públics i que, a més, inspiren iniciatives similars a tot el món.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Accessibilitat
  • Cooperació interadministrativa