" /> PAe - CRUE publica el Mapa de l'Administració Electrònica a les Universitats Espanyoles 2016
accesskey_mod_content

CRUE publica el Mapa de l'Administració Electrònica a les Universitats Espanyoles 2016

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 octubre 2016

La Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) ha publicat l'edició de 2016 del "Mapa de l'Administració Electrònica a les Universitats Espanyoles", on es recull el grau de compliment de les lleis 11/2007, 39/2015 i 40/2015.

Sota els auspicis de CRUE Universitats Espanyoles(Obre en nova finestra) s'ha presentat l'edició 2016 del Mapa de l'Administració Electrònica a les Universitats Espanyoles(Obre en nova finestra) ". Reflecteix l'estat de compliment de la ja derogada llei 11/2007 i de les lleis 39/2015 i 40/2015 que acaben d'entrar en vigor

Aquest document, elaborat pel grup d'administració electrònica de la comissió sectorial TIC de CRUE, coincideix amb l'entrada en vigor de la major part dels preceptes de les lleis 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i 40/2015 del Règim Jurídic del Sector Públic. Concorre en el temps amb conveni de col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques en matèria d'administració electrònica.

El Mapa reflecteix l'estat de compliment de la ja derogada llei 11/2007 i de les lleis 39/2015 i 40/2015 que acaben d'entrar en vigor. Recull serveis oferts, ús dels mitjans d'identificació i signatura, pressupostos i mitjans dedicats, eines, plataformes emprades tant per a la seu com per als principals elements habilitants: autenticació, signatura, portasignatures, passarel·la de pagament, notificacions, arxiu de documents electrònics, ús dels serveis d'intermediació de dades entre administracions i integració amb les aplicacions corporatives.

S'inclou així mateix un apartat en el qual es descriuen els projectes més significatius de les universitats, fins a un total de 79; el desenvolupament de normes per a aplicació de les lleis així com l'estat d'aplicació de les Normes Tècniques d'Interoperabilitat que asseguren la compatibilitat d'expedients i documents entre les administracions evitant l'ús de mitjans més costosos i menys àgils per transmetre'ls i arxivar-los.

Segons els seus autors, aquest Mapa, que abasta aspectes jurídics, organitzatius i tecnològics, conté informació perquè cada institució desenvolupi els seus propis plans, comparteixi coneixements amb altres universitats amb problemàtiques i demandes similars i tingui com a referència les aplicacions i infraestructures que ja són utilitzades per algunes d'elles.

Les respostes de 53 universitats, recollides en la primavera de 2016, han donat origen al Mapa. Entre les 53, la immensa majoria de les quals, per pertànyer al sector públic, venen obligades al compliment de les lleis 39 i 40.

Font original de la publicació(Obre en nova finestra)

  • Lleis 39 i 40
  • Ciutadà