" /> PAe - La Federació Espanyola de Municipis i Províncies publica guies per a la transformació digital de les Administracions Locals
accesskey_mod_content

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies publica guies per a la transformació digital de les Administracions Locals

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 desembre 2016

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies publica els documents  "Lleis 39 i 40. Llibre d'estudi" i "Lleis 39 i 40. Llibre de treball", amb la finalitat d'ajudar a les administracions locals en el procés de transformació digital i el compliment de les obligacions establides per la lleis 39/2015 i 40/2015.

La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques(Obri en nova finestra) i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic(Obri en nova finestra) , suposen un fort impuls a la digitalització de les Administracions públiques espanyoles i establixen obligacions entorn de/entorn de l'Administració electrònica que propicien una major eficàcia, innovació i modernització de les mateixes.

La Comissió de Societat de la Informació i Noves Tecnologies de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)(Obri en nova finestra) ha publicat els documents  Lleis 39 i 40. Llibre d'estudi(Obri en nova finestra) i Lleis 39 i 40. Llibre de treball(Obri en nova finestra) , amb la finalitat d'ajudar a les administracions locals en el procés de transformació digital i el compliment de les obligacions establides per les dos lleis.

El llibre d'estudi, Lleis 39 i 40. Llibre d'estudi(Obri en nova finestra) , constituïx un llibre de consulta sobre tots els temes que cal conéixer per al correcte desplegament de la transformació digital en les Administracions Locals. Es presenten i analitzen els conceptes associats a l'Administració electrònica, les plataformes comunes i ferramentes reutilitzables, així com les estratègies, models i pràctiques corporatives que faciliten el disseny dels processos de gestió digitals en l'Administració que exigixen la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i la Llei 40/2015 de Règim Jurídic del Sector Públic, per a les Administracions Locals.

El llibre de treball, Lleis 39 i 40. Llibre de treball(Obri en nova finestra) , realitza una descripció de les pautes i els passos a seguir per a dissenyar un full de ruta, personalitzada per a cada Ajuntament o organització, dels diferents processos de gestió de transformació digital, concorde a la nova normativa i centrada en l'àmbit de les administracions locals.

En este context, un full de ruta és un pla que establix a grans trets la seqüència de passos per a aconseguir un objectiu. Pot entendre's com un pla d'acció a curt, mitjà i llarg termini, i general que acosta els objectius estratègics a objectius més tangibles i assolibles.  La finalitat del full de ruta és servir de base a la institució per a saber on està i què ha de fer per a arribar on vol arribar, ajudant-li a definir els seus objectius, així com establint unes línies estratègiques clares per al desenvolupament dels diferents processos en honor d'aconseguir realment eixos objectius.

El Full de ruta de Transformació Digital s'estructura en Fases, dins d'estes en Activitats, que al seu torn inclouen Tasques. Les Fases s'han catalogat en crítiques, importants i normals, en funció de l'impacte que té en el projecte.

La idea és partir d'un Diagrama General, de manera que cada Ajuntament o organització seleccione en cada Fase, aquelles activitats que pretenga escometre, en funció de la seua pròpia opció o el seu nivell tecnològic, amb l'objectiu final de poder iniciar l'última Fase establida, en concret la FASE 15, que s'ha definit com – “Posada en marxa de l'Administració electrònica”, amb moltes possibilitats d'èxit.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Infraestructures i servicis comuns
  • Lleis 39 i 40