accesskey_mod_content

Diccionari de conceptes i termes de l'Administració Electrònica

El diccionari, en el seu 6ª edició d'octubre de 2020, conté 8.158 veus entre termes principals i referències creuades, sent 3.066 les principals i 5.155 les secundàries, remissions o vegeu que porten al lector de la seua forma de plantejar la cerca a l'accepció normalitzada del que desitja localitzar. La seua difusió va començar a l'abril 2017.

Es tracta d'una recopilació de conceptes i termes que engloben l'estrictament administratiu i la ‘transformació digital ampliada’ incloent la que dona suport a l'Administració de Justícia, la societat de la informació, els contractes públics, la factura electrònica, el servici d'informació immediata, la firma biomètrica, els pagaments en diferents modalitats, el tele treballe i la tele presencia i fins a processos àdhuc no regulats com a xarxes socials, vot, obliteración de documents, documents subjectes a condicions de lectura, etc. A més, inclou tot el rellevant de Transparència i Bon Govern, Protecció de Dades, Reutilització d'Informació del Sector Públic, Accessibilitat.

Potencia l'aspecte analític pel qual es localitza el concepte per la seua expressió literal (dispositiu electrònic) o les seues denominacions en llenguatge natural (telèfon mòbil, ‘smartphone’, tauleta o targeta criptogràfica o xip) així com assumptes ‘ocults’ en la literalitat dels sintagmes (Obligació de relacionar-se per mitjans electrònics al que s'accedix també per ‘col·legiats’, empleats públics’ o ‘funcionaris’).

Arreplega l'ampli repertori de normes que componen el  Codi de l'Administració Electrònica(Obri en nova finestra)  publicat pel BOE i alguns textos més. En concret, articles de 12 directives de la UE, 17 reglaments de la UE, 46 lleis (ordinàries, orgàniques, per RDLey o RDLegislativo) i 45 Reials decrets

Este diccionari va dirigit a un públic ampli interessat en l'administració electrònica (AE) o digital com a hora és denominada, siga o no expert en la matèria, amb perfil tant tecnòleg, de gestió o jurídic i en qualsevol cas a tot aquell que necessita trobar alguna cosa precís, descobrir les limites dels conceptes, la qual cosa determinen els articles de les normes sobre el particular, així com conéixer altres detalls com a termes tècnics, servicis posats a disposició, normativa tècnica, i institucions amb capacitat normativa o d'execució, en matèria d'administració electrònica.

Obra elaborada per D. Miguel Solano Gadea per a la Secretaria General d'Administració Digital (SGAD) coeditada per Ministeri d'Hisenda i el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital en Col·lecció Administració Electrònica(Obri en nova finestra) . Es realitza en formats electrònics:

Diccionari de conceptes i termes de l'administració electrònica nou

Diccionari de conceptes i termes de l'administració electrònica nou

Es disposa d'un canal Youtube denominat ViCoTAE(Obri en nova finestra) , que pretén introduir al no iniciat, en els nous conceptes i l'arquitectura general de l'AE.

           

 

Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats