accesskey_mod_content

La Xunta de Galícia aprova la política de firma electrònica i de certificats

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

11 març 2014

L'Agència per a la Modernització Tecnològica de Galícia de la Xunta de Galícia ha publicat una resolució per la qual s'aprova la política de firma electrònica i de certificats de l'administració general i del sector públic autonòmic de Galícia.

Per la resolució amb data 25 de febrer de 2014 (Obri en nova finestra) s'adopta com a política de firma electrònica i de certificats de l'Administració general i del sector públic autonòmic de Galícia la política de firma electrònica i de certificats de l'Administració general de l'Estat amb algunes especificitats que s'indiquen en el text de la resolució.

L'Orde de 6 de febrer de 2014 per la qual s'aprova el protocol d'identificació i firma electrònica de l'Administració general i del sector públic autonòmic de Galícia establix en el seu article 3 que l'administració general i el sector públic autonòmic de Galícia haurà d'adoptar una política de firma electrònica i de certificats, que s'harmonitzarà amb l'establit en l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat i les seues normes de desenvolupament.

Amb caràcter general, una política de firma electrònica és un document legal que conté una sèrie de normes relatives a la firma electrònica, organitzades al voltant dels conceptes de generació i validació de firma, en un context particular (contractual, jurídic, legal), definint les regles i obligacions de tots els actors involucrats en el procés. L'objectiu és determinar la validesa de la firma electrònica per a una transacció en particular, especificant la informació que ha d'incloure la persona firmant en el procés de generació de la firma i la informació que s'ha de comprovar en el procés de validació de la mateixa.

La política de firma electrònica i de certificats de l'Administració general de l'Estat, és coherent amb l'ordenament autonòmic i plenament assumible en els seus aspectes tècnics, per la qual cosa, amb la seua adopció, l'Administració general i del sector públic autonòmic de Galícia pretén fer un pas clar per a afavorir la interoperabilitat entre administracions públiques, la qual cosa redundarà d'una manera immediata en la simplificació de tràmits per als ciutadans.

Més informació en el CTT sobre Política de Firma

  • Identitat i Firma electrònica
  • Centre de Transferència de Tecnologia
302 Found

Found

The document has moveu here.