accesskey_mod_content

Espanya, per damunt de la mitjana europea en els indicadors d'Administració Pública Digital 2022

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

21 setembre 2022

Disponibles les noves fitxes i infografies sobre administració pública digital de l'Observatori del Marc d'Interoperabilitat Nacional, d'Interoperable Europe.

L'edició 2022 de les fitxes informatives i infografies de l'Administració Pública Digital de 35 països europeus ja està disponible en la col·lecció NIFO de la plataforma Joinup(Obri en nova finestra) .

Les fitxes informatives es publiquen anualment en el marc de l'Observatori Observatori del Marc d'Interoperabilitat Nacional(Obri en nova finestra) , com a part d'Interoperable Europe, la iniciativa de la Comissió Europea per a una política d'interoperabilitat reforçada. Proporcionen una visió actualitzada i detallada de les iniciatives empreses per 35 països europeus (l'EU-27, els països de l'Associació Europea de Lliure Comerç -Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa-, així com Ucraïna, Montenegro, Turquia i la República de Macedònia del Nord) en l'àmbit de la transformació digital i la interoperabilitat dels servicis públics.

Les fitxes informatives complementen l'anàlisi de l'Índex Índex d'Economia i Societat Digitals (DESI)(Obri en nova finestra) i l'informe eGovernment Benchmarck(Obri en nova finestra) sobre la prestació de servicis digitals, tal com s'assenyala en la secció 5 sobre Servicis Públics Digitals de l'informe complet DESI 2022

Espanya

Els resultats obtinguts per Espanya en matèria d'interoperabilitat mostren una alta implementació general dels Principis de l'EIF (Marque Europeu d'Interoperabilitat, en les seues sigles en anglés), amb una puntuació superior a la mitjana europea per als principis de Subsidiarietat i proporcionalitat, Inclusió i accessibilitat i Multilingüisme. L'única àrea amb marge de millora és l'Avaluació de l'Eficàcia i l'Eficiència.

D'igual manera, tant en implementació de capes d'interoperabilitat com en model conceptual, Espanya aconseguix la màxima puntuació en la majoria dels indicadors.

La fitxa d'Espanya arreplega així mateix els indicadors d'Administració Digital d'Eurostat(Obri en nova finestra) en el moment de la publicació, que mostra la situació d'Espanya per damunt de la mitjana europea en el percentatge d'ús d'internet per a tràmits amb l'administració: interacció, obtenció d'informació, descàrrega de formularis oficials i enviament de formularis emplenats, augmentant en cadascuna de les categories entre un 2% i un 6% respecte a l'edició de 2021.

La fitxa espanyola d'Administració Pública Digital reflectix entre les fites destacades la presentació del Pla de Digitalització de les Administracions Públiques 2021-2025 (un dels eixos estratègics de la transformació digital de l'estratègia Espanya Digital(Obri en nova finestra) ); l'Orde Orde PCM/1384/2021(Obri en nova finestra) , per la qual es regula el Registre Electrònic d'apoderaments en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat; la disposició addicional 117 de la Llei 22/2021(Obri en nova finestra) de Pressupostos Generals de l'Estat que autoritza la creació de l'Agència Estatal d'Administració Digital; i Cl@ve, la plataforma d'autenticació i firma comuna a totes les administracions espanyols, que va acabar 2020 amb més de 14,5 milions de ciutadans registrats, 3 milions més que l'any anterior..

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

Fitxes d'Administració Pública Digital a Europa(Obri en nova finestra)

Fitxa d'Espanya(Obri en nova finestra)

Infografia d'Espanya(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat i Normalització
  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica