accesskey_mod_content

Esdeveniments

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

Esdeveniments SEMIC per al mes de febrer

  • online
  • 02 febrer 2023 - 24 febrer 2023

La Comunitat d'Interoperabilitat Semàntica (SEMIC) organitza diversos tallers i seminaris web sobre diversos temes afectats pels desafiaments d'interoperabilitat al llarg de tot febrer

SEMIC organitza cinc seminaris aquest mes de febrer. Són:

  1. El 2 de febrer de 2023, se celebrarà el  seminari web dedicat a la revisió del perfil d'aplicació del catàleg de dades(Obre en nova finestra) (DCAT-AP). Entre uns altres, es donarà una discussió sobre els requisits proposats de la sèrie de conjunts de dades i una actualització sobre l'adopció de W3C DCAT 3.0.

  2. El 7 de febrer de 2023, tindrà lloc el  seminari web sobre les eines per al cicle de vida de l'especificació de dades(Obre en nova finestra) . Sobre la base del seu extens treball sobre models de dades, l'Acció SEMIC ha construït un conjunt d'eines i pràctiques per generar i actualitzar especificacions de dades, així com propagar els canvis a models, documentació i els formats de serialización rellevants. 

  3. El dimarts 21 de febrer s'organitzarà el  webinar dedicat a la revisió de Core Vocabularies(Obre en nova finestra) . L'atenció se centrarà en el Vocabulari Bàsic de la Persona (CPV), el Vocabulari Bàsic de Negocis (CBV) i el Vocabulari de Criteris Bàsics i Evidència Bàsica (CCCEV). 

  4. El 23 de febrer de 2023, s'organitzarà a Brussel·les el taller sobre Wikidata i Wikibase(Obre en nova finestra) . Aquest esdeveniment pràctic físic ajudarà als participants a ingerir les seves dades en Wikidata / Wikibase, seguint la metodologia utilitzada per a el  Gràfic de Coneixement de la UE(Obre en nova finestra)  i utilitzant un entorn de caixa de sorra establert per l'Equip SEMIC. 

  5. Finalment, el 24 de febrer de 2023, tindrà lloc el  seminari web dedicat a DCAT-AP per a conjunts de dades d'alt valor(Obre en nova finestra) . Aquest seminari web se centrarà a comprendre com es podria usar i mapear DCAT-AP per descriure conjunts de dades d'alt valor. 

Si no es va poder assistir als anteriors, és possible trobar una visió general de les sessions a el   Centre de  Coneixement del Centre(Obre en nova finestra)  de Suport SEMIC. Aquesta secció proporciona una col·lecció de recursos per abordar els desafiaments d'interoperabilitat, des d'informes, estudis i directrius fins a sessions d'intercanvi de coneixements, materials de capacitació, aprenentatges electrònics i enregistraments de seminaris web. 

Font original de l'esdeveniment(Obre en nova finestra)