accesskey_mod_content

Espanya, entre els països de molt alt rendiment de l'I-Government Survey 2022 de Nacions Unides

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

30 setembre 2022

Espanya ocupa la 18ª posició en la llista global, la 10ª entre els països europeus i la 7ª entre els de la UE.

Les Nacions Unides han fet publica l'Enquesta Enquesta de Govern Electrònic 2022(Obri en nova finestra) , que constituïx la 12ª edició de l'avaluació que duu a terme l'ONU sobre el panorama del govern digital en els 193 estats membres.

Espanya figura en esta edició una vegada més entre els països amb molt alt rendiment en l'Índex de Desenvolupament del Govern Electrònic (I-Government Development Index, EGDI), en obtindre una puntuació de 0,8842, ocupant el lloc 18 en el rànquing global, la qual cosa suposa ser el 10º país amb més alta puntuació entre els europeus, el 7º entre els membres de la UE .

Countries in Europe with the higtest EDGI values

L'és EGDI un índex compost de 3 subíndexs, que analitza tres dimensions: la idoneïtat de les infraestructures de telecomunicacions ( TII ), les capacitats dels recursos humans per a promoure i usar les TIC HCI ( ), i la disponibilitat de continguts i servicis online ( OSI ). Espanya se situa en tots estos àmbits en el grup de molt alt rendiment.

L'informe també inclou un índex suplementari, el Índex d'I-participació ( EPI ), que avalua l'ús dels servicis online per part dels governs per a proporcionar informació als seus ciutadans, interactuar amb ells, i involucrar-los en el procés de presa de decisions i en el codiseño dels servicis, mitjançant consultes online. Espanya se situa també entre els països de més alt rendiment, ocupant el lloc 25 a nivell mundial.

Així mateix, l'Enquesta 2022 inclou com a estudi pilote l'Índex de Dades de Govern Obert (Open Government Data Index, OGDI), en el qual Espanya aconseguix la màxima puntuació i se situa entre els països amb molt alt rendiment.

En l'Índex de Desenvolupament del Govern Electrònic Local ( LOSI ) destaca la primera posició, empatat amb Berlin, de la ciutat de Madrid en complir el 98 per cent dels indicadors avaluats i situant-se líder en les categories de marc institucional, provisió de servicis, participació i compromís i tecnologia.

Context de l'informe

L'enquesta de govern electrònic es basa en més de dos dècades d'investigació, amb una classificació de països basada en l'índex de desenvolupament del govern electrònic de les Nacions Unides (I-Government Development Index, EGDI), una combinació de dades primàries (recopilats pel Departament d'Economia i Assumptes Socials de les Nacions Unides) i dades secundàries d'altres agències de l'ONU.

Esta edició de l'Enquesta inclou anàlisi de dades en contextos globals i regionals, un estudi del desenvolupament del govern electrònic local basat en l'Índex de servicis locals en línia (LOSI) de les Nacions Unides, la consideració de la inclusió en la societat digital híbrida i un capítol final que descriu les tendències i desenvolupaments relacionats amb el futur del govern digital.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat i Normalització
  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica